COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Aktivna doživetja

Akcija kliče v Belo krajino

V kraški pokrajini Bele krajine so gole apnenčaste stene ravno pravšnje za plezanje. Če se ozrete navzgor po kamniti steni, mogoče zagledate plezalno trojico Dudes vs Gravity. Jan, Jure in Andraž se skupaj proti gravitaciji borijo že tretje leto. Njihova zgodba se začenja v lovu na sončni zahod. Jan se je v želji po iskanju dobrih fotografij, ki jih lovi tudi v poklicnem življenju, sredi noči s prijateljem in neznancem odpravil sončnemu vzhodu naproti. ‘’Navezala sta me v steno,’’ se spominja, in ker prej ni plezal, jima je moral zaupati. ‘’Upaš, da so te dobro navezali,’’ se nasmeji. Vzpostavilo se je zaupanje, ki živi še danes. Druščino poleg ljubezni do plezanja povezuje tudi želja po srčnem utripu, ki ga poviša doza adrenalina. Ko je sneg, smučajo na belokranjskih Gačah, dodatne izzive pa vsako zimo iščejo v tujih snežnih parkih ali v turni smuki.

Na to mogoče ne pomislimo, a pogosto so plezališča domovi živali in tam, kjer bi želel plezati, preprosto ne smeš. V plezališčih občasno živijo ptice in včasih se ti deli zaprejo.

Obiščite

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.