Gostinski ponudniki lahko pridobijo certifikat L.E.A.F.

Gostinski ponudniki, ki želijo okrepiti svojo trajnostno naravnanost, lahko pridobijo certifikat L.E.A.F. (Leaders in Environmentally Accountable Foodservice). Certifikat, namenjen restavracijam, gostilnam, okrepčevalnicam, turističnim kmetijam brez sob ter kavarnam, predstavlja večstopenjski sistem certificiranja, ki omogoča prilagodljivo in postopno uvajanje trajnostnih praks. Za vključitev v Zeleno shemo slovenskega turizma zadošča izpolnjevanje meril prve stopnje.

Nacionalna kontaktna točka za certifikacijo L.E.A.F. je Zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, ki zagotavlja podporo pri uvajanju trajnostnih praks in certificiranju gostinskih ponudnikov. Zavod GoodPlace deluje kot predstavnik različnih certifikacijskih shem in kot pomemben člen mednarodnih organizacij ter projektov na področju trajnostnega turizma. Njihovo delo vključuje vse od ocenjevanja trajnosti in strateškega načrtovanja do razvoja zelenih rešitev ter pomoči destinacijam in ponudnikom pri uvajanju trajnostnih ukrepov.

Gostinski ponudniki, ki želijo pridobiti certifikat ali potrebujejo več informacij, se lahko obrnejo na Zavod GoodPlace na naslovu ideje@goodplace.si. Certifikacija L.E.A.F. ponuja priložnost za povečanje prepoznavnosti med trajnostno naravnanimi obiskovalci ter za krepitev ugleda odgovornega poslovanja v gostinstvu.

Za podrobnejše informacije o certifikatu L.E.A.F. in postopku pridobitve obiščite spletno stran www.leafme.org.

Stopnje certificiranja

Vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/31196-l-e-a-f-trajnostni-znak-za-odgovorne-gostinske-ponudnike