Obiščite nas, krajinski park lahko spoznate le v nekaj urah

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti.

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka...

Park obiskovalcu nudi čudovite sprehode po označenih tematskih poteh, kar mu vzame 3 ure hoda, če pa se odpravi s kolesom, pa je na cilju toliko prej.  Ena od poti katera poteka skozi park je tudi Župančičeva pešpot. Reka Lahinja poleg ribolova in sprehodov v naravi nudi tudi čolnarjenje. S kanujem se je moč popeljati po reki in uživati ob žuborenju reke ter petju ptic.