Predstavitev sistema "Register nastanitvenih obratov in Poročanje o gostih in prenočitvah"

RIC Bela krajina, TD Vigred Metlika in Kulturni center Semič vas vabijo na predstavitev sistema »Register nastanitvenih obratov in Poročanje o gostih in prenočitvah«, ki bo v torek, 21.11.2017, ob 18. uri v Kulturnem centru Semič.

 

AJPES bo s 1. 12. 2017 vzpostavil nov sistem 'eTurizem' poročanja podatkov o gostih in prenočitvah (iz knjige gostov) za namen vodenja evidence gostov, spremljanja obračuna in plačila turistične takse ter statistične namene.

Po novem se bodo podatki poročali samo prek spletnega portala AJPES in ne več ločeno Policiji, Statističnemu uradu Republike Slovenije (SURS) in občinam.

V Register nastanitvenih obratov se bodo morali zavezanci za vpis (gostinci, sobodajalci, kmetije) vpisati v prehodnem obdobju od 1. 12. 2017 do najkasneje 28. 2. 2018.

Da bi vam olajšali delo in vam odgovorili na čim več vprašanj smo za vas v goste povabili strokovne sodelavce iz AJPESA, ki vam bodo znali odgovoriti na vsa vprašanja povezana z registrom ter poročanjem o gostih in prenočitvah.

Vabljeni!