Vinska vigred v Beli krajini 2018

TUDI LETOS BOMO NA VINSKI VIGREDI PILI ODLIČNA VINA, OKUŠALI BELOKRANJSKE DOBROTE IN SE DRUŽILI TER VESELILI S PRIJATELJI.

Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin.

Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke.
18., 19., in 20. maja 2018 bo po starem mestnem jedru dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači… Gostje se bodo lahko naučili peči to zaščiteno kulinarično posebnost, pokušali najboljša belokranjska vina, ogledali si bodo kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.
Na vigredi so aktivni tudi rekreativci. Že 36. leto se bodo iz Ljubljane na vigred odpravili kolesarji in 12. leto bo organiziran devetkilometrski Urbanov tek. Tudi Otroški vrtec Metlika organizira za najmlajše Urbančkov tek.
Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne, pop in rock glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč.
Čez dan bo potekal kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori, godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom…

Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.
Organizatorji poskrbijo tudi za avtobusne prevoze iz vse Bele krajine in Novega mesta ter vabijo na čudovit vikend med gostoljubne ljudi. V času Vinske vigredi je na voljo tudi prevoznik Belokranjec (Franci Kremesec – 00386 41 334 511)
Slavnostna otvoritev in podelitev šampionov vin ter izbor kraljice metliške črnine bo v petek, 18. maja ob 20.00.
Spremljajte nas tudi na Facebook strani Turizem Metlika in Vinska vigred v Beli krajini 2018.