COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Obisk zeliščne kmetije Kočevar

Želite postati belokranjski zeliščar za en dan?

V dobrih rokah zeliščarja Antona in zeliščarke Minke, profesorice kemije in biologije, spoznate, kako na belokranjskem zeliščem vrtu pod Gorjanci sobivajo rastline in ljudje. Izberete eno izmed dveh zeliščnih doživetij, zavihate rokave na delavnici, okusite zeliščne napitke.

Na organskem vrtu negujejo preko 150 rastlin - belokranjske okrasne, sredozemske, medovite, eksotične in kmetijske rastline ter zelenjavo, sadje in kuhinjska, aromatična, gojena in divja zdravilna zelišča. Po ogledu vrta si lahko privoščite okrepčilni zeliščni prigrizek, ali pa izberete eno izmed delavnic. Prejmete tudi edinstven spominek, s katerim boste aromo belokranjskih zelišč odnesli tudi domov.

Kontakt

    Obisk zeliščne kmetije Kočevar
    Dragomlja vas pri Suhorju, 8330 Metlika

    Zeliščna kmetija Kočevar

    Zeliščna kmetija Kočevar se nahaja v Dragomlji vasi pri Metliki. Za lepo urejen zeliščni vrt skrbita Minka in Tone Kočevar, ki vam bosta vrt z veseljem predstavila, ter vas podučila o zdravilnih zeliščih, vzgoji in predelavi ter pripravkih iz zelišč.

    Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.