COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

V letu 2022 bomo v Črnomlju izvedli že 58. Jurjevanje v Beli krajini. Gre za najstarejši folklorni festival v Sloveniji, priznan na nacionalnem in mednarodnem nivoju, član svetovnega združenja folklornih festivalov in tradicijskih skupin – CIOFF. Petdnevno dogajanje na osrednjem prizorišču v Jurjevanjski dragi in številnih drugih lokacijah v mestu bo pestro in bogato – uživali boste lahko v nastopih tujih in domačih folklornih skupin, koncertih etno, klasične in zabavne glasbe, si ogledali zanimive razstave; za najmlajše pripravljamo otroške predstave in delavnice, na sobotni tržnici dobrot in rokodelcev pa si boste lahko ogledali in kupili lokalne pridelke in izdelke.

Prireditev brez plastike za enkratno uporabo!

V letošnjem letu si želimo izpeljati prireditev brez plastike za enkratno uporabo. Zavedamo se, da na vsaki prireditvi nastane ogromno odpadkov, in že vrsto let se trudimo za zmanjšanje oz. ločevanje odpadkov, nastalih na prireditvi. Sporna je predvsem plastika za enkratno uporabo. Sedaj je čas, da jo vsi skupaj – organizator, obiskovalci in nastopajoči – izločimo iz našega festivala. V ta namen bomo izvedli številne aktivnosti (stekleni kozarci za obiskovalce, pitniki in pipe ter ekološki otoki za ločevanje odpadkov, aktivno izvajanje promocije in ozaveščanja obiskovalcev o uporabi alternativnih materialov, sodelovanje z Ekologi brez meja …).

Bela krajina nosi naziv zelena destinacija in vsi smo odgovorni za skrb in trajnostne rešitve,da bi ohranili našo neokrnjeno naravo za prihodnje rodove.

Ne zamudite pomladnega veselja na najstarejšem slovenskem folklornem festivalu Jurjevanje, ki v Črnomlju poteka konec junija in ima že več kot polstoletno tradicijo. Na njem sodelujejo folklorne skupine z vsega sveta. Je praznik običajev, obujanje tradicije Bele krajine, folklore, ljudskih pesmi in plesov. Prav tako pa prinaša rajanje in koncerte ter druženje pred poletno vročino.

Več o Jurjevanju.

Ulica Staneta Rozmana 1, SI-8340 Črnomelj

TIC Črnomelj

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.