COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Slovenija je vinska Evropa v malem. Na rodovitnih belokranjskih tleh vinsko trto neguje več kot 400 vinarjev. Vinska vigred v Beli krajini je tradicionalen tridnevni festival vin, največji v Sloveniji, ki se odvija meseca maja. Ulice Metlike napolnijo dobrih okusov željni obiskovalci, ki ob najboljših nagrajenih vinih degustirajo tipične belokranjske jedi, kot so pogača in odojek ter jagenjček z ražnja.

40 LET OD PRVE VINSKE VIGREDI. "VINSKA VIGRED BO!"

Ne le Metlika in Bela krajina, temveč vsa Slovenija vsako leto težko pričakuje Vinsko vigred. Ta praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je močno usidral med slovenske turistične dogodke, saj ga vsako leto obišče več kot dvajset tisoč gostov. Festival je toliko bolj privlačen, ker je umeščen na tri čudovite mestne trge v srednjeveškem jedru Metlike. Po dveh letih pandemičnih razmer, ko je tudi vigred onemela, se zdaj vračamo v stare tirnice. Letos bomo praznovali 40 let od prve Vinske vigredi, kar je vsekakor pomemben jubilej.

Prijazni Belokranjci se vedno znova z veseljem potrudijo in presenečajo svoje goste in prijatelje. Od 20. do 21. maja 2022 bo dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači. Obiskovalci bodo lahko poskusili najboljša belokranjska vina, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več. Pripravili bodo tudi kronanje kraljice metliške črnine in nagradili najboljša vina. Letos se bodo vsi najboljši domači vinarji predstavili v pokritem prostoru na Mestnem trgu. Partizanski trg bo tokrat v celoti namenjen ponudnikom domače obrti, spominkov in najrazličnejših dobrot. Na prireditvi bodo aktivni tudi rekreativci, saj bodo pripravili sobotni Urbanov tek. Zvečer bo oba dneva na Trgu svobode v nočnih urah poskrbljeno za dobro plesno glasbo.

Pri Vinski vigredi gre za sožitje več reči, to so kultura, zabava, kulinarika, veselje, kulturno pitje, sklepanje novih prijateljstev, druženje, objemi, stiski rok, poljubi, vriski srca. Vino in ljudje nismo radi sami. Za to bomo imeli veliko časa v neki povsem drugi razsežnosti.

Trg svobode 4, SI-8330 Metlika

TIC Metlika

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.