CŠOD - Dom Lipa

Dom CŠOD Lipa se nahaja v vasici Črmošnjice, ki leži v hribovitem in gozdnatem delu Bele krajine ob vznožju Kočevskega roga. Odlikuje ga izjemna povezanost z naravo, saj je v bližini veliko naravnih znamenitosti in možnosti za rekreativno aktivnost.

Ob vznožju Gač izvira svojevrstni Divji potok – ta se peni, ustvarja slapove in brzice. Ob njegovi strugi spoznavajo mladi naravoslovci življenje rastlin, živali in vodno energijo, postavljajo mlinčke in si gasijo žejo z bistro studenčnico. Tu živijo tudi potočni raki in postrvi. Črmošnjicam daje poseben pečat gozd, saj so se tu po odhodu Kočevarjev naselili predvsem gozdarji, teh pa ne moti soseščina redkih in ogroženih živalskih vrst, kot so rjavi medved, divja mačka, ris in volk.

Okolica je zanimiva tudi pozimi, ko pobočje Kočevskega Roga prekrije sneg. Učenci uživajo v teku na smučeh, alpskem smučanju in igrah na snegu.

Pot nas mimo Novega mesta in Dolenjskih Toplic po prelepi dolenjski pokrajini pripelje do Črmošnjic in CŠOD Lipa.

Pridružite se najboljši učilnici na svetu – naravi.

Lega:
nahaja se v vasi Črmošnjice na prevalu med Dolenjsko in Belo krajino
Nastanitev:
75 ležišč (1 dvoposteljna soba, 7 štiriposteljnih, 5 petposteljnih, 1 šestposteljna in 2 sedem posteljnih sob); 5 sob je s tušem in WC, za ostale sobe je tuš in WC etažni.
Ponudba prehrane:
nočitev z zajtrkom, če je gostov vsaj 20 tudi polpenzion ali polni penzion
Sedeži v lokalu:
80
Dodatna ponudba:
prostori za delavnice in predavanja, večnamensko športno igrišče, plezalna stena
Internet:
Izposoja koles:
DA
Hišni ljubljenčki:
niso dovoljeni

Način plačila:

  • Gotovina
TIC MC BITTuristično izobraževalni center MC Bit se nahaja blizu starega mestnega jedra Črnomlja in nudi nočitvene kapacitete ter seminarske prostore za večje število oseb.
Preberite več 
CŠOD Dom RadenciV prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci, v kateri je tudi CŠOD. Center se nahaja na območju Krajinskega parka Kolpa v zaščitenem območju naravne in kulturne dediščine.
Preberite več 
Planinski dom Mirna GoraPlaninski dom stoji malo pod vrhom Mirne gore na jugovzhodnem območju Kočevskega Roga in v neposredni bližini cerkvice sv. Frančiška, ki je zaznamovala ime tega najvišjega vrha Bele krajine. Povzpnite se na razgledni stolp in odkrijte zgodbe o zmaju!
Preberite več 
CŠOD Dom LipaDom CŠOD Lipa se nahaja v vasici Črmošnjice, ki leži v hribovitem in gozdnatem delu Bele krajine ob vznožju Kočevskega roga. Odlikuje ga izjemna povezanost z naravo, saj je v bližini veliko naravnih znamenitosti in možnosti za rekreativno aktivnost.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?