Planinski dom Mirna Gora

Planinski dom stoji malo pod vrhom Mirne gore na jugovzhodnem območju Kočevskega Roga in v neposredni bližini cerkvice sv. Frančiška, ki je zaznamovala ime tega najvišjega vrha Bele krajine. Povzpnite se na razgledni stolp in odkrijte zgodbe o zmaju!


V gostinskem prostoru in zaprti verandi je 60 sedežev, točilnica je na hodniku. V planinskem domu je 6 sob s skupnimi ležišči, na voljo sta tudi hrana in pijača. Na Mirni Gori se lahko brezplačno povežete na internet preko brezžičnega omrežja (Wifi). Vrh Mirne gore je dostopen z avtomobilom, vendar se gostje najraje odpravijo peš iz Črnomlja, Vrčic ali Planine, s kolesom pa tudi od dlje. Od Planine do vrha vodi učna pot. Od doma ali s preurejenega cerkvenega stolpa je zelo lep razgled. Če je jasno, sega pogled vse do Zagreba in Medvednice nad njim ter do Karlovca.

Lega:
malo pod vrhom Mirne Gore na nadmorski višini 1047 m, dostop je možen z avtomobilom ali peš
Nastanitev:
39 ležišč ( soba z 11 skupnimi ležišči, sobe 6-8 oseb in en apartma z zakonsko posteljo); dom ima WC, umivalnice z vodo v pritličju in nadstropju, centralno ogrevanje, voda kapnica, elektrika, telefon.
Ponudba prehrane:
nočitev z zajtrkom
Gostinska ponudba:
jota, ričet, pasulj, enolončnice, golaž, jabolčni zavitek, palačinke
Hišna specialiteta:
domača gobova juha z ajdovimi žganci
Sedeži v lokalu:
60
Sedeži na terasi:
60
Govorjeni jeziki:
slovenski, hrvaški, angleški
Dodatna ponudba:
zaključene skupine po predhodnem naročilu, pohodništvo
Internet:
brezplačni brezžični WiFi
Parkirišče:
DA
Hišni ljubljenčki:
niso dovoljeni

Način plačila:

  • Gotovina
TIC MC BITTuristično izobraževalni center MC Bit se nahaja blizu starega mestnega jedra Črnomlja in nudi nočitvene kapacitete ter seminarske prostore za večje število oseb.
Preberite več 
CŠOD Dom RadenciV prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci, v kateri je tudi CŠOD. Center se nahaja na območju Krajinskega parka Kolpa v zaščitenem območju naravne in kulturne dediščine.
Preberite več 
Planinski dom Mirna GoraPlaninski dom stoji malo pod vrhom Mirne gore na jugovzhodnem območju Kočevskega Roga in v neposredni bližini cerkvice sv. Frančiška, ki je zaznamovala ime tega najvišjega vrha Bele krajine. Povzpnite se na razgledni stolp in odkrijte zgodbe o zmaju!
Preberite več 
CŠOD Dom LipaDom CŠOD Lipa se nahaja v vasici Črmošnjice, ki leži v hribovitem in gozdnatem delu Bele krajine ob vznožju Kočevskega roga. Odlikuje ga izjemna povezanost z naravo, saj je v bližini veliko naravnih znamenitosti in možnosti za rekreativno aktivnost.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?