Gostilna in prenočišča Laterna

Le slab kilometer pred Vinico vam odpira vrata gostilna Laterna, kjer vas čaka kvalitetna postrežba, prijeten ambient in domača belokranjska hrana.

V gostilni s pristno belokranjsko hrano postrežejo tudi avtobusu gostov (do 60 oseb)! Gostom pripravijo domače belokranjske jedi, jagenjčke, odojke, jedi iz divjačine ali izpod peke. Poznani so po domačem kruhu, dobrih juhicah z domačimi testeninami in jabolčnem zavitku.


Gostilna Laterna nudi prenočišča v novo opremljenih sobah s televizijo, hladilnikom, klimatsko napravo ter sanitarijami. Vsem našim gostom nudimo nastanitev z možnostjo zajtrka, kosila ali večerje. V čudovito okolje vabimo popotnike, mlade družine, upokojence in ostale, ki so prijazno Belo krajino izbrali za svoj izlet.

Lega:
v majhni vasici Drenovec, le slab kilometer oddaljena od Vinice in prav toliko od reke Kolpe
Nastanitev:
4 sobe oziroma 9 ležišč (3 dvoposteljne in 1 dvoposteljna soba z dodatnim ležiščem) so klimatizirane in imajo TV, hladilnik in kopalnico (tuš, WC)
Ponudba prehrane:
nočitev z zajtrkom, a la carte, malice in kosila
Gostinska ponudba:
v času turistične sezone gostom ponudijo jedi po naročilu, domače belokranjske jedi, jagenček, odojek, jedi iz divjačine ali izpod peke. Poznani so po domačem kruhu, juhah z domačimi testeninami in jabolčnem zavitku, po predhodnem naročilu pogostijo zaključene slupine do 60 oseb
Hišna specialiteta:
jabolčni zavitek, domači kruh
Sedeži v lokalu:
60
Sedeži na terasi:
40
Govorjeni jeziki:
slovenski, hrvaški, angleški
Internet:
DA
Parkirišče:
DA

Način plačila:

 • Gotovina
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa
Gostišče KapušinDobre gostilne so od nekdaj ponos družine, kraja, vasi, mesta in države. Tako smo lahko Belokranjci ponosni na Kapušinovo gostišče na Krasincu. Ta se je zelo uveljavila, ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij.
Preberite več 
Gostišče VeseličPrijazno povabljeni, da obiščete Gostišče Veselič, ki se ponaša z več desetletno tradicijo. Vzemite si čas in okusite pravo hrano na podeželju! Za vas med tednom pripravljajo malice, v popoldanskih urah kosila, med vikendi posebna kosila in raznolike vikend ponudbe. Razvajali vas bodo ob jedeh po naročilu in ob predhodnem dogovoru spekli jagenjčka ali odojka v krušni peči.
Preberite več 
Gostišče Župančičev hramV današnjem gostišču Župančičev hram, ki ima stoletno tradicijo, sta nekoč gospodarila starša velikega slovenskega pesnika Otona Župančiča, ki sta imela tu gostilno in trgovino. Danes vam bodo na istem mestu postregli z dobro kapljico in okusno belokranjsko domačo hrano ter vam pokazali spominsko sobo Otona Župančiča.
Preberite več 
Gostilna MűllerGostilna s tradicijo deluje že od leta 1965. Ime Gostilna Műller ali mogoče bolj poznano domače ime "Pri Bariču" se je obdržalo vse do danes. Ponujajo pestro izbiro tipičnih belokranjskih jedi, mesnih in ribjih jedi, pa tudi bogato izbiro lokalnih vin. V prijetnem ambientu, zavidljivi gostoljubnosti, strokovno usposobljeni in prijazni postrežbi vas bo presenetila tudi okusnost pripravljenih jedi. Ena izmed njihovih največjih posebnosti so prav gotovo vsakodnevno sveži doma pečeni dišeči kruhki in pogače.
Preberite več 
Madronič PrelesjeV družini Madronič so se že davnega leta 1978 odločili za kmečki turizem, zato so povezali kmečko življenje s podjetništvom v turizmu, sprva v obnovljenem starem mlinu, kasneje v družinski hiši, danes pa v novem gostinskem objektu, ki omogoča izpolnitev vseh pričakovanj današnjih zahtevnih obiskovalcev oziroma turistov.
Preberite več 
Gostilna in sobe SamarinNahajamo se na obrobju majhnega mesta Črnomelj, kjer nas obdajajo zeleni travniki, reki Dobličica in Lahinja ter okoliški vinorodni griči.
Preberite več 
Grad VinicaGrad Vinica je brez dvoma eden izmed najlepših gradov na Dolenjskem in v Beli krajini.
Preberite več 
Gostilna in prenočišča LaternaLe slab kilometer pred Vinico vam odpira vrata gostilna Laterna, kjer vas čaka kvalitetna postrežba, prijetne ambient in domača belokranjska hrana. V naši gostilni postrežemo tudi avtobus gostov (do 60 oseb) s pristno belokranjsko hrano! Našim gostom pripravimo domače belokranjske jedi, jagenčke, odojke, jedi iz divjačine ali izpod peke. Poznani smo po domačem kruhu, dobrih domačih juhicah z domačimi testeninami in jabolčnem zavitku.
Preberite več 
Gostilna in prenočišča Badovinac PeterSkozi stoletja poznano gostišče je prvi prijazni belokranjski pozdrav popotnikom na sončni strani Gorjancev. Družinsko vodena gostilna, kjer gre izročilo pristnega gostoljubja iz roda v rod, je med gosti cenjena predvsem zaradi dobre domače hrane. V sezonskem času radi postrežejo z belokranjskim jagenjčkom ali odojkom, spečenim na žaru.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

 • KAMPIRANJE
 • KOLESARJENJE
 • RESTAVRACIJA
 • PRENOčITEV
 • TURISTIčNA KMETIJA
 • KAMP
 • HOTEL
 • DOMOVI

Ali ste vedeli?