Kamp Lovšin

Reka Kolpa teče mnogo kilometrov po Beli krajini sama, nato se ji pridruži Lahinja. Tik pod sotočjem rek pa leži skrito posestvo Lovšin.

Posestvo je veliko okoli 4 ha in ima 500m obale. Že po naravi ima varno in umirjeno lego, saj na posestvo vodi le ena pot in se tu tudi konča. Odpira se proti jugu, kjer ga omeji Kolpa­­, na severni strani pa trdno vzglavje tvori neprehodna vzpetina s skalnimi pečinami.

Iz centra Metlike se po asfaltni poti sem pripeljete v 5 minutah. Železniška postaja in najbližja trgovina pa sta še bliže, kakih 15 minut hoje. Če boste v Metliko prišli z železnico, boste posestvo Lovšin za nekaj trenutkov lahko zelo lepo opazovali z višine z vlaka.

Kampirni prostor na posestvu meri 5000 m2 in opremljen z elektro omaricami ter postajo za pomivanje posode in tušem, v celoti pa je ograjen z ograjo in živo mejo. Kapaciteta kampa je 30 kampirnih mest. Eno mesto je veliko okoli 70 m2 . V kampu je veliko sence in nekaj prostora za igre z žogo, badminton in ostalo. Veliko več prostora za igre pa se nahaja izven kampa samega. Poleg prostora za kampiranje pa je na voljo še več prostorov za šotorenje in piknike. Za tiste, ki opreme za kampiranje nimajo ali pa se jim preprosto ne ljubi v dežju zabijati klinov v tla in preklinjati polžev v čevljih vsako jutro, imamo na voljo pod ali slovensko skedenj. To je sto let star in prostoren lesen gospodarski objekt. Preurejen je v poletno bivališče. V njem pa se udobno namesti do 15 oseb. Urejen je v treh etažah. Spodaj skupni prostor s šankom, kavčem in hladilnikom na vrhu pa skupna ležišča. Nobenih klinov, nobenih polžev. Samo les in trdna streha nad glavo. Morda belokranjski komarji.

Kamp se nahaja v neposredni bližini reke Kolpe na stari mlinarski kmetiji. Stoletni Lovšinov mlin sicer ne melje več, je pa dobro ohranjen. Od tu se vse do hrvaške strani razteza 220m dolg jez, ki je v zelo dobrem stanju. Z jezu lahko ribarite, po njem hodite, sedite in pustite, da vas masira vodni tok. Zaradi jezu je kopanje tu primerno tudi za plavanja nevešče in otročičke, saj je pod jezom voda zelo plitva. Nad jezom globina vode zlagoma narašča z začetnega 1,2 m pa vse do 3 m, kar je dovolj za skakanje v vodo. Vodna površina posestva obsega približno 5 ha. Tu se odpirajo lepe možnosti za čolnarjenje. Do sotočja z Lahinjo s kanujem priveslate v 5 minutah in obiščete bližnji kamp Primostek, do naslednjega kampa v Podzemlju pa veslate še kakšno uro. Po reki Lahinji do Gradca priveslate v kakih 3 urah. Na izlet s čolnom torej!

Mešano druščino gostov kampa Lovšin sestavljajo mlade družine z otroci, odrasli ljudje in zelo živi upokojenci. Smo zagovorniki misli, da je največja dobrine reke Kolpe in njenih bregov spokojnost. Kar pa ne pomeni, da pri nas ni živahno. Nasprotno! Z odprtimi rokami sprejmemo domače in tuje ljudi, boeme, glasbenike in športnike. Vse ki si želijo nazaj k naravi in z romantičnimi očmi iščejo sončne zahode in zvezdne noči, oglašanje čričkov in večni šum vode. Vse to najdete pri nas.

Lega:
Turistična kmetija Lovšin se nahaja v Križevski vasi pri Metliki, kilometer od mednarodnega mejnega prehoda, v neposredni bližini reke Kolpe.
Nastanitev:
v lastnih šotorih (30 mest), prikolicah (25 mest), avtodomovih (5 mest)
Ponudba prehrane:
lastna prehrana
Govorjeni jeziki:
slovenski, hrvaški, angleški
Dodatna ponudba:
sanitarije v kampu, izposoja kanujev
Parkirišče:
DA
Hišni ljubljenčki:
dovoljeni so psi

Način plačila:

  • Gotovina
Kamp Kolpa VinicaV prelepi Beli krajini pod vasjo Vinica in viniškim gradom, leži ob topli in čisti reki Kolpi Kamp Kolpa. Ponuja preko 60 mest za kampiranje in prav vsa so opremljena z elektriko. Sanitarije, notranji iz zunanji tuši ter pomivalnica so nedavno prenovljeni in s svojim edinstvenim videzom navdušujejo prav vse obiskovalce. V kampu je lep in preprost dostop do vode in izstop za čolne ter kanuje. Pri nas so dobrodošli prav vsi gosti, tako tisti, ki ostanejo za dan ali dva, kot tudi tisti, ki se želijo ustaviti za dalj časa. Nekateri naši gostje namreč ostanejo kar celo sezono!
Preberite več 
Camping Bela krajinaTik ob Kolpi, eni najčistejših in naj toplejših rek v Sloveniji, se v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju nahaja urejen kamp, ki že 20 let uspešno združuje obkolpsko domovanje z belokranjsko gostoljubnostjo.
Preberite več 
Stari pod AdlešičiUžijte razkošje neokrnjene narave v neposredni bližini reke Kolpe pod platneno streho, še raje pa v hiški za udobno razvajanje na taborjenju, ki so ga v svetu poimenovali »glamping« v Kampu Jankovič. Priljubljen kotiček ljubiteljev narave je za kampiranje primeren od maja do septembra.
Preberite več 
Madronič PrelesjeV družini Madronič so se že davnega leta 1978 odločili za kmečki turizem, zato so povezali svoje kmečko življenje s podjetništvom v turizmu, sprva v obnovljenem starem mlinu, kasneje v družinski hiši, danes pa v novem gostinskem objektu, ki omogoča izpolnitev vseh pričakovanj sodobnih zahtevnih obiskovalcev oziroma turistov.
Preberite več 
Kamp LovšinMešano druščino gostov kampa Lovšin sestavljajo mlade družine z otroci, odrasli ljudje in zelo živi upokojenci. Smo zagovorniki misli, da je največja dobrine reke Kolpe in njenih bregov spokojnost. Kar pa ne pomeni, da pri nas ni živahno. Nasprotno! Z odprtimi rokami sprejmemo domače in tuje ljudi, boeme, glasbenike in športnike. Vse ki si želijo nazaj k naravi in z romantičnimi očmi iščejo sončne zahode in zvezdne noči, oglašanje čričkov in večni šum vode. Vse to najdete pri nas.
Preberite več 
Big BerryDobrodošli v prvem slovenskem LIFESTYLE KAMPU ob reki Kolpi, kjer boste spoznali nov koncept in kolekcijo mobilnih hišic z več namenskim centrom.
Preberite več 
Glamping Kolpa resortGlamping KOLPA resort, v katerem se nahajajo glamurozni šotori, lesene glamping hiške in naravni biološki bazen je nastal v prečudoviti naravi, na hribčku, le streljaj stran od reke Kolpe.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?