Turistična kmetija z nastanitvijo Jakljevič

Vinogradništvo in vinarstvo ter spoštljiv odnos do narave je pri Jakljevičih že družinska tradicija. Na 2 hektarjih vinograda imajo zasajenih 8000 trsov, vinogradniško panogo pa so v zadnjem desetletju dopolnili še s turistično dejavnostjo. Na turistični kmetiji Jakljevič ponujajo domačo hrano, ki jo pridelajo na kmetiji. Gostom za dobrodošlico ponudijo kozarec domačega vina in belokranjsko pogačo, ki je zaščitena jed naše dežele. Njihova posebnost je ajdova juha in jedi iz jagnječine. Na mizi ne smeta manjkati na ražnju pečena odojek in jagenjček. V času, ko goduje sveti Martin, postrežejo z domačimi mlinci, rdečim zeljem in pečeno gosjo, pozimi pa se najbolje priležejo domače koline – krvavice, pečenice s kislim zeljem, repo in ajdovimi žganci. Ob belokranjski kulinariki postrežejo z domačimi vini: kraljico metliško črnino PTP, belokranjcem PTP in drugimi. V domači kleti pripravijo tudi degustacije vin: modra frankinja, zweigelt, kerner, sauvignon, traminec, laški rizling. Za goste, ki želijo pri njih ostati več dni, ponujajo 2 apartmaja (2+2) in sobo (2+2). Vse sobe imajo lasten vhod, teraso, sodobno opremo, klimo, TV in prečudovit razgled na neokrnjeno naravo.

Lega:
Bela krajina je dežela med Gorjanci in Kolpo. V objemu cerkvice svetega Urbana, zavetnika vinske trte je vas Grabrovec, kjer med vinogradi leži kmetija Jakljevič. Od Metlike oddaljena 1,5 km.
Nastanitev:
apartma 2 x (2 + 2) in soba 1 x (2 + 2). 14 skupinskih ležišč. Sobe so sodobno opremljene, imajo lasten vhod, sanitarije in TV. Na razpolago je kuhinja, kavni aparat, klima, terasa.
Ponudba prehrane:
domači suhomesni izdelki, jagenček in odojek z žara, jedi po naročilu
Hišna specialiteta:
domača ajdova juha, jedi iz jagnječega mesa
Sedeži v lokalu:
60
Sedeži na terasi:
40
Prilagojeno invalidom:
DA
Govorjeni jeziki:
slovenski, hrvaški, angleški
Dodatna ponudba:
pripravljajo pogostitve za zaključene skupine; V domači kleti pripravljajo degustacije domačih vin. Svojim gostom nudijo prostor za peko na žaru, teraso za sončenje, otroško igrišče, namizni nogomet, pikado.
Internet:
brezžični internet v sobah, v restavraciji, na terasi
Parkirišče:
urejeno parkirišče za avtomobile in avtobuse
Hišni ljubljenčki:
mačke, psi v sobi in uti zunaj

Način plačila:

  • Gotovina
Turistična kmetija ŽagarTradition and hospitality have been synonymous with the Žagar farm for quite some time. Botanist and veterinarian Janez Mihael Žagar devised the family coat of arms centuries ago and it has marked the Žagar hospitality that continues to be extended to the visitors of the farm.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo GrabrijanTuristična kmetija Grabrijan se nahaja v vasici Adlešiči. Od reke Kolpe je oddaljena cca. 700 metrov. Svoja vrata za prenočitev vam odprejo v sezoni od 1.6. do 30.9.
Preberite več 
Kmetija Marija Turistična kmetija z nastanitvijoSi želite oddiha od mestnega vrveža? Potem Kmetija Marija v vasi Geršiči kot nalašč za vas. Majhna vasica sredi neokrnjene narave, obdana s polji, travniki in gozdom, ki jo spremlja tiho šumenje reke Lahinje. Poleg krasnega zelenja in miru, kraj ponuja možnosti za raznovrstne aktivnosti. Lovljenje rib, sprehajanje, tek, rolanje in kolesarjenje, vse na svežem zraku ter ob spremljavi ptičjega žvrgolenja.
Preberite več 
Izletniška kmetija SimoničNa kmetiji že 20 let sprejemajo obiskovalce z nasmehom, humorjem in s kozarcem črnine v roki.
Preberite več 
Kmetija z nastanitvijo Ob izviru Krupe V tipični belokranjski vasici Krupa pri Semiču privre na dan istoimenska reka Krupa, ki je eden najlepših in najpomembnejših slovenskih kraških izvirov. Kanjonsko ujeta struga je raj za prijetne sprehode ob reki. Mimogrede, tukaj se lahko tudi poročite. Raj za željne tradicionalne belokranjske kuhinje nudi kmetija, ki leži v neposredni bližini tega skrivnostnega izvira, po katerem se tudi imenuje – Ob izviru Krupe.
Preberite več 
Ekološko turistična kmetija TrdičKmetija se nahaja v vasici Krasinec, kjer vas na desnem hribčku pozdravi cerkev sv. Antona, na levo za ovinkom pa stara kmečka ograja s sadovnjakom, dom Starašiničevih-Trdičevih.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo ČrničMed vinogradi v metliških Berčicah se nahaja Turistična kmetija z nastanitvijo Črnič. Užijte dan in se prebudite ob čudovitem razgledu na vinograde v naročju Svetega Urbana.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo JakljevičTuristična kmetija z nastanitvijo Jakljevič se nahaja med vinogradi v zavetju cerkvice Sv. Urbana pri vasi Grabrovec. Na turistični kmetiji Jakljevič ponujajo domačo hrano, ki jo pridelajo na kmetiji. Gostom za dobrodošlico ponudijo kozarec domačega vina in belokranjsko pogačo, ki je zaščitena jed naše dežele. Njihova posebnost je ajdova juha in jedi iz jagnječega mesa.
Preberite več 
Turistična kmetija ČemasTuristična kmetija Čemas se nahaja v osrčju Krajinskega parka Kolpa in je od reke Kolpe oddaljena samo sto metrov. Na kmetiji s posebno ljubeznijo pripravljajo raznoliko hrano, s katero navdušijo še tako zahtevne goste.
Preberite več 
Turistična kmetija Pecel ekološka pridelavaV prijetni belokranjski vasici Maline pod obronki gorjancev na višini 450m se razprostira domačija Pecel ki ima že zelo dolge korenine. Gospodar Peter se rad pohvali, da je po zapisih že dvanajsti gospodar s priimkom Malenšek.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?