Turistična kmetija Žagar

Tradicija in gostoljubje domujeta pri Žagarjevih že vrsto let. Botanik in živinozdravnik Janez Mihael Žagar je že pred stoletji zasnoval družinski grb, pod katerim Žagarjevi gostijo obiskovalce kmetije.

Le 100 metrov stran od Turistične kmetije Žagar teče mirna in poleti topla reka Kolpa. Ob njej je eno najlepših naravnih kopališč in manjše šotorišče s sanitarijami.

Z dobro belokranjsko hrano lahko pogostijo do 50 ljudi. Po predhodnem dogovoru vam nudijo malice, kosila in večerje, pa tudi degustacije belokranjskih vin.

Lega:
v središču vasi Damelj, le kilometer oddaljena od najjužnejše slovenske točke in v neposredni bližini urejenega kopališča ob reki Kolpi
Nastanitev:
9 ležišč - 3 troposteljne sobe z možnostjo dodatnega ležišča opremljene s TV, mini kuhinjo, hladilnikom. klimo, trezorjem, tušem in sušilnikom za lase
Ponudba prehrane:
nočitev z zajtrkom, polpenzion
Gostinska ponudba:
sprejem skupin do 50 oseb po predhodnem dogovoru; ponudba domačih jedi: jagenjček in odojek, belokranjska pogača, suhomesnati izdelki, marmelade, domači jabolčni in grozdni sok, likerji, žganja,...
Sedeži v lokalu:
50
Sedeži na terasi:
10
Dodatna ponudba:
izposoja raftov in mini raftov s pripadajočo opremo ter organiziranje spustov z možnostjo prehrane, možnost nakupa domačega soka
Hišni ljubljenčki:
niso dovoljeni

Način plačila:

  • Gotovina
Kmetija z nastanitvijo Ob izviru Krupe V tipični belokranjski vasici Krupa pri Semiču privre na dan istoimenska reka Krupa, ki je eden najlepših in najpomembnejših slovenskih kraških izvirov. Kanjonsko ujeta struga je raj za prijetne sprehode ob reki. Mimogrede, tukaj se lahko tudi poročite. Raj za željne tradicionalne belokranjske kuhinje nudi kmetija, ki leži v neposredni bližini tega skrivnostnega izvira, po katerem se tudi imenuje – Ob izviru Krupe.
Preberite več 
Ekološko turistična kmetija TrdičKmetija se nahaja v vasici Krasinec, kjer vas na desnem hribčku pozdravi cerkev sv. Antona, na levo za ovinkom pa stara kmečka ograja s sadovnjakom, dom Starašiničevih-Trdičevih.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo ČrničMed vinogradi v metliških Berčicah se nahaja Turistična kmetija z nastanitvijo Črnič. Užijte dan in se prebudite ob čudovitem razgledu na vinograde v naročju Svetega Urbana.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo JakljevičTuristična kmetija z nastanitvijo Jakljevič se nahaja med vinogradi v zavetju cerkvice Sv. Urbana pri vasi Grabrovec. Na turistični kmetiji Jakljevič ponujajo domačo hrano, ki jo pridelajo na kmetiji. Gostom za dobrodošlico ponudijo kozarec domačega vina in belokranjsko pogačo, ki je zaščitena jed naše dežele. Njihova posebnost je ajdova juha in jedi iz jagnječega mesa.
Preberite več 
Turistična kmetija ČemasTuristična kmetija Čemas se nahaja v osrčju Krajinskega parka Kolpa in je od reke Kolpe oddaljena samo sto metrov. Na kmetiji s posebno ljubeznijo pripravljajo raznoliko hrano, s katero navdušijo še tako zahtevne goste.
Preberite več 
Turistična kmetija Pecel ekološka pridelavaV prijetni belokranjski vasici Maline pod obronki gorjancev na višini 450m se razprostira domačija Pecel ki ima že zelo dolge korenine. Gospodar Peter se rad pohvali, da je po zapisih že dvanajsti gospodar s priimkom Malenšek.
Preberite več 
Turistična kmetija ŽagarTradition and hospitality have been synonymous with the Žagar farm for quite some time. Botanist and veterinarian Janez Mihael Žagar devised the family coat of arms centuries ago and it has marked the Žagar hospitality that continues to be extended to the visitors of the farm.
Preberite več 
Turistična kmetija z nastanitvijo GrabrijanTuristična kmetija Grabrijan se nahaja v vasici Adlešiči. Od reke Kolpe je oddaljena cca. 700 metrov. Svoja vrata za prenočitev vam odprejo v sezoni od 1.6. do 30.9.
Preberite več 
Kmetija Marija Turistična kmetija z nastanitvijoSi želite oddiha od mestnega vrveža? Potem Kmetija Marija v vasi Geršiči kot nalašč za vas. Majhna vasica sredi neokrnjene narave, obdana s polji, travniki in gozdom, ki jo spremlja tiho šumenje reke Lahinje. Poleg krasnega zelenja in miru, kraj ponuja možnosti za raznovrstne aktivnosti. Lovljenje rib, sprehajanje, tek, rolanje in kolesarjenje, vse na svežem zraku ter ob spremljavi ptičjega žvrgolenja.
Preberite več 
Izletniška kmetija SimoničNa kmetiji že 20 let sprejemajo obiskovalce z nasmehom, humorjem in s kozarcem črnine v roki.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?