Občutenje narave

Romantična pokrajina vinogradov in steljnikov

Nežen topel veter. Šelestenje listja. Žuborenje vode. Petje ptic. Mir.
Mamljivo, kajne?

Zavijte iz ustaljenih asfaltnih poti in odtavajte z mislimi daleč. Sezujte se in začutite zemljo pod vašimi nogami. Stopite v stik z naravo. Opazujte kako se vaše napeto telo umirja.
Ulezite se med visoko praprot v naših steljnikih in se kot srna skrijte pred kaotičnim svetom. Odpočijte si pogled na prostrani belini ajde, ki polje spreminja v veliko belo posteljo.
Usedite se poleg žuborečega potoka. Naj njegova divjost in igrivost po zraku letečih kapljic povzroči notranji mir. Začutite hladno izvirsko vodo na obrazu, ki bo ohladil burne misli.
Zapeljite se s kanujem po vijugah reke Kolpe ali Lahinje. Pojdite s tokom, opazujte okolje, bodite prisotni vsak trenutek. Naj vas zelena barva navdihne in hkrati pomiri.
Pobegnite v gozd ter zadihajte s polnimi pljuči! Svež zrak na Gaških hribih na robu Kočevskega Roga vas bo med sprehodom ali kolesarjenjem navdal z novo energijo.

Pridite v Belo krajino in se naužijte miru, tišine in svobode. Naša narava ponuja številne naravne znamenitosti, skrite kotičke za umik od vsakdanjega vrveža ter lepe razgledne točke, ki premamijo vsako oko. Pri nas si napolnite baterije za nadaljnje zmage.

OAZA UŽITKOV V NARAVI