COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Občutenje narave

Romantična pokrajina vinogradov in steljnikov

Že dolga leta se v Beli krajini razvija mednarodno priznana vinska zgodba s prvim možem enologije na čelu, dr. Julijem Nemaničem.

Dr. Julij Nemanič je prava enciklopedija znanja o vinski pridelavi, sortah in o kulinaričnih mojstrovinah, ki se najbolje podajo k izbranemu vinu. Belokranjski vinorodni okoliš velja za pravo vinsko oazo Slovenije, ujeto med Gorjance, Kočevski rog in reko Kolpo. Prav ta prostor, nagib in apnena zemlja, zavarovanost pred mrzlimi severnimi vetrovi na eni in odprtost proti jugu na drugi strani nudijo imenitne pogoje za uspevanje vinske trte. »V Beli krajini se prav vse sorte dobro počutijo. Še posebno odlične naravne pogoje pa imamo za modro frankinjo, rumeni muškat, kraljevino in portugalko. Slednja se domala nikjer ni ohranila tako kot tu. Čudovito vino, ki vsakogar navduši,« pripoveduje starosta slovenske enologije dr. Julij Nemanič.

Kje drugje kot v vinarstvu pa lahko vsako leto pridelaš nekaj drugačnega? Čakanje na novo letino je tisto, kar buri domišljijo nas, prijateljev vina.

OAZA UŽITKOV V NARAVI

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.