Hiša dobrot Bele krajine

  • torek, 29.09.2020, 08:00 - 17:00
  • sreda, 30.09.2020, 08:00 - 17:00

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki predstavlja dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. Ponudba domačih dobrot v starem mestnem jedru Metlike nakazuje novo smer za njegovo oživljanje. Hiša lokalnemu prebivalcu kot tudi zunanjemu obiskovalcu na enem mestu ponudi bogato vinsko in prehransko ponudbo. Staro mestno jedro ima prek razvoja podobnih projektov potencial ponovno postati živahno shajališče lokalnega prebivalstva ter izredno močna nova turistična točka.

V starem mestnem jedru so obstoječo hišo, ki je nekoč že bila trgovina, preuredili za promocijo in prodajo lokalnih proizvodov. Spodnji del hiše je namenjen promociji oziroma trženju lokalnih pridelkov in izdelkov. Na enem mestu je zbrana in predstavljena ponudba lokalnih vinarjev, sadjarski, vrtnarski, čebelarski, oljni, zeliščni, mlečni in ostali proizvodi iz lokalnega okolja. Hiša dobrot Bele krajine tako zapolnjuje nišo v ponudbi lokalnih proizvodov. Marsikoga bo spodbudila k registraciji dejavnosti in na tak način premostila razdaljo med ponudniki in potrošniki.

Hiša dobrot Bele krajine bo z leti zagotovo postala pomembna turistična postojanka. Strategija trženja v njej prispeva k trajnostnemu razvoju lokalne skupnosti.

Hiša dobrot Bele krajine (Mestni trg 7, Metlika)

Paket 1

Ponudba: brezovo žganje z ekološko pridelanim sirom, orehi in belokranjsko pogačo

Dan in ura: od pon do pet med 8. in 17. uro ter soboto med 9. in 17. uro

Cena: 5€ na osebo

Paket 2

Ponudba: kozarec metliške črnine z ekološko pridelanim sirom in belokranjsko pogačo

Dan in ura: od pon do pet med 8. in 17. uro ter soboto med 9. in 17. uro

Cena: 3€ na osebo

Paket 3

Ponudba: kozarec domačega soka in domači medenjaki

Dan in ura: od pon do pet med 8. in 17. uro ter soboto med 9. in 17. uro

Cena: 3€ na osebo