Domačija Škof "ŠRAJF"

Na domačiji se ukvarjajo z dopolnilno dejavnostjo in sicer s peko raznih vrst peciva, kruha, pogač in potic. Poudarek dajejo peki certificirane belokranjske pogače, ajdove potice s skuto in proste potice. Vse pecivo pečejo z manj sladkorja in brez vzhajalnih sredstev.

Primerno za srečanja, druženja, poročna slavja, pogostitve, predavanja, praznovanja, obletnice, poroke, predstavitve, delavnice, tečaje… Sprejemajo pa tudi organizirane skupine.

Notranji prostor je primeren za do cca 40 oseb in je za možnost za predavanja, predstavitve, delavnice ali pogostitve. Vrt je primeren za piknike, zabave ali razne igre. Zunanji prostor pod skednjem pa lahko sprejme cca 100 oseb. Možnost je tudi prenočevanje na senu.

Na domačiji si lahko od  spomladi do zime ogledate muzej na prostem pod s slamo kritim kozolcem toplarjem. Na ogled so naprave in stroji, ki so nekoč služili pri pridelovanju žit. Po predhodnem naročilu za organizirane skupine prikažemo mlatenje žita z geplom s konjsko vprego.

Nudijo vam tudi ogled Muzejske zbirke partizanske bolnišnice "Topolovec" na domačiji Škof.

 

Način plačila:

  • Gotovina
Domače dobrote MojcaNa dvorišču domačije najdete karizmatično Mojco, ki vas bo ob prijetnem vzdušju popeljala skozi zgodbo kruha, življenja in humorja ter pogostila z domačo pojedino pripravljeno v krušni peči. Dogajanje poteka po predhodnem naročilu v edinstvenem prostoru Hiši dobrega kruha, kjer ne gre le za hrano, ampak doživetje.
Preberite več 
Oljarna PečaričPri Pečaričevi hiši ima oljarstvo dolgoletno tradicijo. Stari oče Niko je s svojimi brati Martinom, Jožetom in Tonetom prideloval že pred prvo svetovno vojno orehovo olje, ki so ga takrat uporabljali za svetila. Orehova jedrca so stiskali v vinski stiskalnici – preši, saj česa primernejšega niso imeli na razpolago. Nemalokrat so za razsvetljavo uporabljali tudi orehova jedrca: enostavno so jih prižgali, da so razsvetljevala prostor in ko je jedrce zgorelo, so uporabili drugega.
Preberite več 
Trgovina Belokranjski hramPodjetje Belokranjski hram, trgovina in storitve d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2014. Ideja o trgovini in blagovni znamki Belokranjski hram se je porodila v decembru leta 2013, z namenom prodajati izdelke vrhunskih proizvajalcev na področju Bele krajine. 11. aprila 2014 se je odprla trgovina Belokranjski hram v starem mestnem jedru Črnomlja. V Belokranjskem hramu je možen nakup: medu in medenih izdelkov, moke, olja, čajev, vina, žganja, suhe robe, darilnega programa, čebelarske opreme ter bio izdelkov iz Bele krajine in belokranjskih spominkov.
Preberite več 
Čebelarstvo SeverPisalo se je leto gospodovo v socializmu 1957, takrat sem od birmanskega botra za eno zajko dobil roj čebel, kateri pa na mojo žalost naslednje dve leti ni roji. Vendar če ti je čebelarjenje dano boš to tudi postal. Istega leta sem na vrtu postavil čebelnjak iz kolov sosedovega vinograda in namestil vanj dva stara panja tipa kunst (AŽ z nižjimi okviriji). V te panje so mi leta 1958 in 1959 čebele same prihajale in iz teh čebel se je razvilo moje čebelarstvo, ki je obsegalo največ 120 družin prve linije, 50 družin druge linije in do 100 družin tretje linije.
Preberite več 
Belokranjsko izročiloŽe samo ime govori o tem, da je v prostoru vse kar ponujamo - belokranjska tradicija. Znanje naših prednikov, belokranjska glasba, umetnost, rokodelstvo, okusi belokranjske hrane, belokranjska prijaznost. V Belokranjskem izročilu so stalno na ogled slike katerega od domačih slikarjev in razstave domačih rokodelcev, umetnikov, avtorjev. Poleg naštetega izvajamo številne dogodke, katerim je skupno to, da so domači, belokranjski.
Preberite več 
Domačija Škof ŠRAJF Ko zadiši po domači potici in si zaželite dobrot po babičinem receptu. Najem notranjega in zunanjih prostorov.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?