Okusi Bele krajine - Na sončni strani krožnika!

Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenčka na ražnju.

»Okusi Bele krajine« je kulinarično-turistični produkt, s katerim želimo predstaviti oziroma izpostaviti belokranjsko kulinariko. Izbor jedi, ki smo jih pripravili na osnovi delavnic s priznanim slovenskim kuharjem Tomažem Vozljem, lahko okusite tudi vi, obiskovalci Bele krajine. 

Pod omenjenim imenom se skriva deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih bo mogoče poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. To so belokranjska pogača, povitica, cvrtje, nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdova povitica z rozinami, belokranjska šara, žitna klobasa, bravina s sladkim zeljem, belokranjski žlinkrofi in nepogrešljivi odojek ali jagenjček na ražnju.  

Jedi lahko ob izboru vrhunskih vin okusite pri naslednjih ponudnikih:

Gostilna Műller v Črnomlju

Gostilna Veselič v Podzemlju

Gostilna Kapušin na Krasincu

Hotel Bela krajina v Metliki in Camping Bela krajina