V družini Simonič je vinogradništvo tradicija več rodov. Konec devetdesetih let 20. stoletja pa se je Ivan Simonič odločil usmeriti se v proizvodnjo penin in postal prvi privatni pridelovalec penin v Beli Krajini. Tako je leta 2000 zagledala luč sveta Semiška penina polsuha. Leta 2001 je ta penina na sejmu v Gornji Radgoni dobila zlato medaljo z oceno 18,53 točke in osvojila drugo mesto med peninami. To je bila stimulacija za nadaljnji razvoj, tako se je z vsakim leto povečevala količina pridelanih steklenic, kot tudi izbor penin, ki sedaj obsega še Semiško penino suho, modro frankinjo, Semiško penino zlato, kateri so dodani lističi iz 23 karatnega zlata, jantarno penino in Semiška penina Barrique, pri kateri je vino pred polnjenjem v šampanjske steklenice eno leto zorelo v barrique sodčkih.
Semiška penin POSEIDON, ki je dozorevala v globinah Jadranskega morja, in sicer na globini 30 metrov, pri konstantni temperaturi 12-13°C. Tako penino, kot tudi steklenice
Semiška penina je pridelana po klasični metodi z drugim vrenjem v steklenici. Osnova je vino iz grozdja sort chardonnay, sauvignon, laški rizling in kerner, dozorelo na sončnih legah lastnih vinogradov, ki se raztezajo v semiških goricah, kot del Belokranjskega vinorodnega okoliša.
Penine nastajajo in zorijo v kleti Semiške penine v podzemnih prostorih v Semiču, katere del je tudi v letu 2005 odprta degustacijska soba, ki ponuja posebno atmosfero za degustacijo izbranih penin.
V posebno opremljeni degustacijski sobi lahko sprejmemo do 60 gostov, ki jim nudimo pokušino desetih različnih penin, z ogledom kleti, strokovno prezentacijo postopka pridelave penin in nasvete pri strežbi posamezne penine.
Za degustacijo se je potrebno predhodno najaviti in izbrati med različnimi možnostmi ponudbe, ki zajema vodeno degustacijo treh do sedmih penin brez ali s hladnim narezkom.