COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Ponudba: V 250 let stari hiški, ki služi kot info center KPL, gost začuti življenje naših prednikov, v črni kuhinji prikažemo »delanje luči«, gost se lahko preizkusi v nošnji škafa iz bližnjega vodnjaka, lahko pa tudi poriba tla v kmečki izbi. Prav tako si je možno ogledati celoten park skozi oči virtualne resničnosti (s pomočjo Occulos očal).

Cena: 4 € na osebo

Čas: 1 ura

Prihodnji termini

    Kontakt

    Veliki Nerajec, 8343 Dragatuš

    Krajinski park Lahinja

    V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti...

    Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.