Belokranjsko

Izberite najboljše iz Bele krajine

Prepletene s soncem in zelenjem kolpskih ravnic in vinorodnih gričev pod Gorjanci, skrivnosti in okusi destinacije Bela Krajina oživijo pod TKBZ Belokranjsko.
Znamka predstavlja mozaik sonaravno pridelanih, predelanih in izdelanih lokalnih posebnosti, ki so plod zemlje, znanja in dela rok prebivalcev Črnomlja, Metlike in Semiča.
Vsak izdelek, vsaka jed, vsak požirek odražajo globoko ukoreninjenost tradicij ter hkrati sodobne inovativnosti ter na svoj način pripovedujejo zgodbe tega območja.

Spoznajte zgodbe 39 certificiranih ponudnikov in njihove izdelke, narejene z natančnostjo, potrpljenjem ter ljubeznijo do Bele krajine.

Izdelke lahko kupite v prodajalnah: TIC Črnomelj, Hiša dobrot Bele krajine, Učilna Okusov v Ljubljani, spletna trgovina Belokranjski izdelki in pri ponudniku na domu.

Preberi več

Rokodelski izdelki

Narejeni iz naravnih materialov in materialov, ki so značilna za območje Bele krajine in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino regije. Oglejte si košare, pletenine, lončene in lesene izdelke pri katerih sta združeni tradicionalna in sodobna ustvarjalnost.

Pridelki in živila

Svojo domačo kuhinjo obogatite s certificiranimi živili in pridelki lokalnih kmetij. Svojim gostom privoščite le najboljše sestavine pridelane v Beli krajini. Presenetite jih z vrhunskimi vini in peninami, pivom, izdelki iz žit in mleka, ajdovimi hrustljavčki, domačo čili omako, staranim ovčjim sirom in sušenimi mesninami.

Gastronomija

Okušajte jedi iz kulinarične piramide belokransjkega območja ter hišne jedi, nad katerimi boste vedno znova navdušeni. Sveža lokalna živila, ki jih zagotavljajo družinske kmetije in podjetniki, so temelj vrhunske kulinarike v Beli krajini. Razvajajte sebe in svoje najdražje.