Smučanje na Gačah

Ko belokranjske vzpetine pobeli sneg, se rekreativni alpski smučarji in tekači na smučeh radi odpravijo v Smučarski center Gače.
Na nadmorski višini od 700 do 965 metrov so urejena smučišča, tekaške proge in vadbeni poligon. Na voljo je tudi smučarska šola, kjer delujejo bivši smučarski tekmovalci, športni pedagogi in trenerji smučanja z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.

Smučišče Gače, je primerno za vse smučarje od začetnikov do profesionalcev.
Za vse ponuja odlično smuko ter prečudovit razgled preko Dolenjske ter Bele krajine vse do Triglava.
Na smučišču ne manjka niti čudovitih tekaških in sankaških prog - veliki, raznoliki tereni pa so primerni tudi za carving smučanje.
Smučišče ima na 2800 metrov dolgi progi možnost za superveleslalom z višinsko razliko 550 metrov ter izredno dobre pogoje za razvoj nočne smuke. Smučišče ima trosedežnico in 5 vlečnic z zmogljivostjo 5400 smučarjev na uro.
Lahko si izposodiš opremo ali je popraviš!

Tek na smučeh

Tekaška proga ima izhodišče pod smučiščem pri glavnem parkirišču in poteka po sami gozdni poti Kočevskega roga. Dolga je 2.900m in ima vzpon 40m. Je primerna tako za začetnike kot zahtevnejše tekače.
Ne spreglejte:
- Uporaba prog se zaračunava 5 eur/dan
- Proge so urejene samo ob ustreznih vremenskih razmerah,
- Hoja po progi je prepovedana,
- Proge uporabljate na lastno odgovornost.

Družinam prijazno smučišče!

SANKANJE
Vsako zimo vas pri nas zbudi čarobno sankališče, ki postane zabava za številčne družine. Otroci s sijočimi očmi in rdečimi lici hitijo po snegu, se smejijo in uživajo. Sankanje pri nas združuje generacije in ponuja priložnost za kakovostno preživljanje prostega časa na svežem zraku.

SMUČARSKE ŠOLE
Smučarske šole na RTC Gače izvajajo smučarske tečaje za otroke, mladino in odrasle. Učitelji smučanja si prizadevajo, da je učni proces zabaven in tako uspešen. V smučarskih šolah delujejo bivši tekmovalci, športni pedagogi in trenerji smučanja z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.

Gaška kulinarika

Vam je sneg izčrpal energijo?
V Koči Gače se pogrejte ob toplem kaminu, okrepčajte z domačimi jedmi in hišnim pivom. Na terasi Bifeja Gače pa uživajte v razgledu ob zimskemu koktajlu in burgerju. Prisotni bodo tudi vedno aktualni višinski evergreeni, tako, kot se za pravo smučišče spodobi. Sončna očala obvezna oprema.

Zimski koncerti

Zimska sezona bo zabavna! Koncerti na Gačah so vedno nekaj posebnega!

Na Gače lahko pridete tudi v poletnem času!

Podrobno

Dodatna ponudba:

Parkirišče, brezplačen WIFI, hišni ljubljenčki dobrodošli, najem koles, najem e-koles

Govorjeni jeziki:

slovenščina, angleščina, nemščina hrvaščina, srbščina

Kontakt

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Smučanje
Komarna vas 123a, 8333 Semič

Gače d.o.o.

Gače d.o.o.