Piškotki

Piškotki

Katere osebne podatke zbiramo?

Statistika - Google Analytics

Na spletni strani uporabljamo Google Analytics za beleženje statistike obiska, ki prejema anonimizirane podatke le-ti ne vsebujejo prepoznavnih osebnih podatkov (naprimer IP uporabnika).

Podatki o spletni analitiki se shranjujejo do 26 mesecev v storitvi Google Analytics, ki jih nato upravlja glede na njihove interne pravilnike.

Pravica do vaših podatkov

Spletna stran ne shranjuje vaših osebnih podatkov in ni možno, da bi jih nekdo zlorabil.

Kako varujemo vaše podatke?

Povezava med vami (vašim spletnim brskalnikom) in našim strežnikom je šifrirana in kot takšna varna tudi za morebitno prestrezanje podatkov (saj so šifrirani in kot taki neuporabni).

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so pomembni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove nastavitve, tako je brskanje bolj učinkovito in prijazno uporabniku.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek s pomočjo katerega beleži obisk spletne strani (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti.

Kako onemogočim piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko spreminjate v vašem spletnem brskalniku, obiščite spodnjo povezavo za vaš brskalnik:

Sledenje Google Analytics (ki je na spletni strani za beleženje obiskanosti spletne strani) lahko onemogočite na naslednji povezavi.