COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji
Okusi Bele krajine

Okusi Bele krajine

Okušanje pristne domače hrane ob vrhunskih belokranjskih vinih je res nekaj posebnega. Zato smo v sklopu Okusov Bele krajine, s katerimi želimo izpostaviti zgodbo belokranjske kulinarike s povezanostjo lokalno pridelane hrane v vrhunskih izpeljankah tradicionalnih receptov značilnih belokranjskih jedi, ustvarili povezovalen kulinarični dogodek.

Vabimo vas na dogodek »Bela krajina - OD TRADICIJE DO KULINARIČNEGA DOŽIVETJA« v petek, 11. junija 2021, ob 13. ali 19. uri v Hotel Bela krajina Metlika.

Na dogodku se bodo na eni lokaciji predstavili štirje ponudniki Okusov Bele krajine: Gostišče Kapušin, Gostišče Veselič, Hotel Bela krajina in Gostilna Müller, s štirihodnim menijem ter vinsko spremljavo ob zvokih tamburic.

Rezervirajte svoj prostor za mizo na 07 30 58 123 ali 040 327 492. Vljudno vabljeni!

Zelena, butična, avtentična, pristna, aktivna, adrenalinska, varna Bela krajin vas želi popeljati tudi v kulinarično zgodbo še posebej v času, ko je Slovenija pridobila naziv Evropska gastronomska regija 2021.

Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenčka na ražnju.

Značilne belokranjske jedi, ki so se včasih pripravljale le ob večjih družinskih praznovanjih, boste danes našli tudi v restavracijah, gostilnah in na turističnih kmetijah. Nekatere gospodinje jih še vedno pripravljajo po tradicionalnih receptih svojih babic. Da bi okusili najboljše iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev, vam prek projekta Okusi Bele krajine predstavljamo belokranjsko kulinariko, ki jo lahko doživite v sklopu Vikendov okusov pri ponudnikih Gostišče Kapušin, Gostilna Müller, Gostišče Veselič, Hotel Bela krajina in Kamp Bela krajina.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.