COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji
Okusi Bele krajine

Okusi Bele krajine

Značilne belokranjske jedi, ki so se včasih pripravljale le ob večjih družinskih praznovanjih, boste danes našli tudi v restavracijah, gostilnah in na turističnih kmetijah. Nekatere gospodinje jih še vedno pripravljajo po tradicionalnih receptih svojih babic. Da bi okusili najboljše iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev, vam prek projekta Okusi Bele krajine predstavljamo belokranjsko kulinariko, ki jo lahko doživite v sklopu Vikendov okusov pri ponudnikih Gostišče Kapušin, Gostilna Müller, Gostišče Veselič, Hotel Bela krajina in Kamp Bela krajina.

Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenčka na ražnju.

Vikendi okusov bodo potekali ponovno v mesecu novembru 2021.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.