Okusi Bele krajine

Okusi Bele krajine

Lokalno pridelana hrana ima vedno boljši okus!
Belokranjci smo skozi stoletja spreminjali kraško pokrajino v polja, pašnike in sadovnjake ter ustvarili rajski vrt Slovenije in tako ohranili mnogo avtohtonih rastlinskih in živalskih vrst. Sveža lokalna živila, ki jih zagotavljajo družinske kmetije in podjetniki, so temelj vrhunske kulinarike, ki je s srcem pripravljena samo za vas!

Poznate naših 10 najbolj značilnih jedi?
Poleg Belokranjske pogače, ki se ponaša s evropskim certifikatom kot jed zajamčene tradicionalne posebnosti, lahko pri nas okušate belokranjsko in prosto povitico, sladko ajdovo potico, belokranjske žlinkorfe, bravino s sladkim zeljem, belokranjsko cvrtje, semiško fulanje, belokranjska šara, žitna klobasa ter slavni odojek ali jagenjček ali po naše pečenka.

Združite vrhunsko kulinariko z vrhunskim vinom.
Brez vina in vinogradov Belokranjci ne bi bili takšni, kot smo. Če bi Belo krajino opisali kot osebo, bi rekli, da je nežna, umirjena, očarljiva, prijazna in topla.

Okusite srčno stran krožnika!
Da bi okusili najboljše iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin, vam prek projekta Okusi Bele krajine predstavljamo belokranjsko kulinariko na sodoben način. Je produkt belokranjskega kulinaričnega turizma, ki izpostavlja najbolj izrazito in edinstveno belokranjsko kulinariko, pripravljeno iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev.
Spomladi vam je na voljo kulinarični večer, ko naši štirje gostinci združijo moči in kuhajo skupaj.

7.6. 2024 v Gostišču Veselič

Jeseni pa kuhajo vsak v svoji gostilni: Gostilni Kapušin, Gostilni Müller, Hotelu Bela krajina in Gostišču Veselič in sicer:

7.9.2024 Camping Bela krajina
27.9.2024 Gostilna Müller

16.11.2024 Gostišče Kapušin
30.11.2024 Gostišče Veselič

Za več informacij o posameznem dogodku kmalu.

Dobrodošli na Okuse Bele krajine, na okušanje srčne strani krožnika!