COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji
Okusi Bele krajine

Okusi Bele krajine

Vikendi okusov bodo potekali ponovno v mesecu novembru 2021.

19. – 21.11.2021 Hotel Bela krajina, Metlika

Sobota, 20.11.2021, od 17. do 21. ure Tamburaška skupina KUD Božo Račič Adlešiči, Rezervacije: 07/30 58 123

Pozdrav iz kuhinje Kruhek z jagnječjo pašteto z zelišči in peteršiljevim čipsom

Predjed Fižolova kremna juha z hišnim štrukljem, prah pečene slanine

Glavna jed Račja prsa na medeni zelenjavi, pire rdečega zelja, reducirana mesna omakapena gomoljnate zelenjave

Sladica Ajdova jabolčna pita, domač sladoled s karamelo in jabolčni drobljenec

26. – 28.11.2021 Gostilna Müller, Črnomelj

Sobota, 27.11.2021, od 17. do 21. ure Tamburaška skupina KUD Božo Račič Adlešiči, Rezervacije: 040/809 295

Pozdrav iz kuhinje Račka, pomaranča, lešnik

Predjed Ješprenj, gomoljna zelenjava, jurček, žitna klobasa

Glavna jed Svinjski file, slanina krškopoljca, krompir, rukola, karamelizirana čebula belokranjka, kremni sir, gorčica in med

Sladica Hrustljavo jabolko, karamela, kostanj

Značilne belokranjske jedi, ki so se včasih pripravljale le ob večjih družinskih praznovanjih, boste danes našli tudi v restavracijah, gostilnah in na turističnih kmetijah. Nekatere gospodinje jih še vedno pripravljajo po tradicionalnih receptih svojih babic. Da bi okusili najboljše iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev, vam prek projekta Okusi Bele krajine predstavljamo belokranjsko kulinariko, ki jo lahko doživite v sklopu Vikendov okusov pri ponudnikih Gostišče Kapušin, Gostilna Müller, Gostišče Veselič, Hotel Bela krajina in Kamp Bela krajina.

5. – 7. 11.2021 Gostišče Veselič, Podzemelj (dogodek je že potekal)
Sobota, 6.11.2021, od 17. do 21. ure, Tamburaška skupina Melos, Rezervacije: 031/391 517

Pozdrav iz kuhinje Pariček s hrenovo peno in jajčkom

Predjed Hišna goveja juha z metliško črnino

Glavna jed Rožnato pečen file račke v omaki iz citrusov, jesenski grižljaj, sušena pesa, zelen pire

Sladica Kostanjev opoj

12. – 14.11.2021 Gostišče Kapušin, Krasinec (dogodek je že potekal)

Sobota, 13.11. 2021, od 17. do 21. ure Tamburaška skupina Melos, Rezervacije: 07/ 36 99 150, 041/682 802

Pozdrav iz kuhinje Hišni raviol

Predjed Goveji jezik, jesenske gobe, rdeče zelje, grah, buča na dva načina, gorčično seme

Glavna jed Račka, zelena in kaki, kostanjev pire, korenčkov narastek, čipka rdeče pese, ajdove kokice

Sladica Mini ajdova potička, slivova marmelada, mousse bele čokolade in kostanj, jabolčna krema, drobljenec bučnih semen in čokolade

Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenčka na ražnju.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.