COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji
Okusi Bele krajine

Okusi Bele krajine

Okušanje pristne domače hrane ob vrhunskih belokranjskih vinih je res nekaj posebnega. Zato v petek, 13. maja, ob 19. uri vabljeni na tradicionalen dogodek Od tradicije do kulinaričnega doživetja, s katerimi želimo izpostaviti zgodbo belokranjske kulinarike s povezanostjo lokalno pridelane hrane v vrhunskih izpeljankah tradicionalnih receptov značilnih belokranjskih jedi.

Letošnji kulinarični večer, v sodelovanju štirih gostincev, bo gostila Gostilna Müller. Štirihodni meni s pozdravom iz kuhnje so pripravili Gostišče Kapušin, Gostišče Veselič, Gostilna Müller in Restavracija in hotel Bela krajina.

Več podrobnosti o dogoku bomo izpostavili v naslednjih tednih.


Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo potico, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenjčka na ražnju.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.