Stari pod Adlešiči

Užijte razkošje neokrnjene narave v neposredni bližini reke Kolpe pod platneno streho, še raje pa v hiški za udobno razvajanje na taborjenju, ki so ga v svetu poimenovali »glamping« v Kampu Jankovič. Priljubljen kotiček ljubiteljev narave je za kampiranje primeren od maja do septembra.

V spodnjem toku reke Kolpe, kamor spadajo Adlešiči, se ob spuščanju s kanujem od Žuničev (8 km višje od Adlešičev) do Starega poda lahko naužijete tišine, miru in čudovite flore in favne zaščitenih naravnih spomenikov Krajinskega parka Kolpa.
Veslali boste ob gozdnih rezervatih Marindolska in Hrastova loza, ob tem pa opazovali
sive čaplje, ki domujejo v krošnjah najvišjih dreves.

Temperatura vode se, odvisno od vremena, giblje med 22 in 28 oC. Naravno kopališče ob obnovljenem kamnitem jezu (Tržokovem slapu), je eno najlepših na reki Kolpi, primerno tudi za otroke in neplavalce.

Stari pod ponuja tudi bar z gostinsko teraso, pijačo vseh vrst, tople in hladne napitke ter vnaprej pripravljene tople in hladne prigrizke. Pokrita terasa sprejme 50 gostov, po vnaprejšnji rezervaciji pa si lahko privoščite prijeten piknik na bregu reke Kolpe.
Hrano lahko pripravljate sami ob odprtem zidanem kaminu, ali pa po vnaprejšnjem naročilu za vas pripravijo pečeno jagnje ali odojka v krušni peči, belokranjsko enolončnico, jedi iz žara in druge domače dobrote.

 

Lega:
Pod vasjo Adlešiči, nad Tržokovim slapom, v zelenem kanjonu, neposredno ob reki Kolpi.
Nastanitev:
v lastnih šotorih (40 mest), prikolicah (5 mest), avtodomovih (5 mest), glamping hiškah (6 mest), možnost skupnih ležišč (15 mest)
Ponudba prehrane:
lastna prehrana
Gostinska ponudba:
možnost prigrizkov, hitro pripravljene hrane (žar, pica, sendvič); po predhodnem naročilu postrežemo odojka ali jagenjčka iz krušne peči, enolončnico, golaž, poleg spečemo domač kruh in belokranjsko pogačo
Sedeži na terasi:
bar z gostinsko teraso sprejme 70 oseb
Prilagojeno invalidom:
DA
Govorjeni jeziki:
slovenski, hrvaški, angleški, nemški
Dodatna ponudba:
piknik prostor, igrala za otroke, odbojka na mivki, izposoja čolnov, možen nakup ribolovne dovolilnice
Parkirišče:
DA
Hišni ljubljenčki:
so dovoljeni

Način plačila:

  • Gotovina
Big BerryDobrodošli v prvem slovenskem LIFESTYLE KAMPU ob reki Kolpi, kjer boste spoznali nov koncept in kolekcijo mobilnih hišic z več namenskim centrom.
Preberite več 
Glamping Kolpa resortGlamping KOLPA resort, v katerem se nahajajo glamurozni šotori, lesene glamping hiške in naravni biološki bazen je nastal v prečudoviti naravi, na hribčku, le streljaj stran od reke Kolpe.
Preberite več 
Kamp Kolpa VinicaV prelepi Beli krajini pod vasjo Vinica in viniškim gradom, leži ob topli in čisti reki Kolpi Kamp Kolpa. Ponuja preko 60 mest za kampiranje in prav vsa so opremljena z elektriko. Sanitarije, notranji iz zunanji tuši ter pomivalnica so nedavno prenovljeni in s svojim edinstvenim videzom navdušujejo prav vse obiskovalce. V kampu je lep in preprost dostop do vode in izstop za čolne ter kanuje. Pri nas so dobrodošli prav vsi gosti, tako tisti, ki ostanejo za dan ali dva, kot tudi tisti, ki se želijo ustaviti za dalj časa. Nekateri naši gostje namreč ostanejo kar celo sezono!
Preberite več 
Camping Bela krajinaTik ob Kolpi, eni najčistejših in naj toplejših rek v Sloveniji, se v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju nahaja urejen kamp, ki že 20 let uspešno združuje obkolpsko domovanje z belokranjsko gostoljubnostjo.
Preberite več 
Stari pod AdlešičiUžijte razkošje neokrnjene narave v neposredni bližini reke Kolpe pod platneno streho, še raje pa v hiški za udobno razvajanje na taborjenju, ki so ga v svetu poimenovali »glamping« v Kampu Jankovič. Priljubljen kotiček ljubiteljev narave je za kampiranje primeren od maja do septembra.
Preberite več 
Madronič PrelesjeV družini Madronič so se že davnega leta 1978 odločili za kmečki turizem, zato so povezali svoje kmečko življenje s podjetništvom v turizmu, sprva v obnovljenem starem mlinu, kasneje v družinski hiši, danes pa v novem gostinskem objektu, ki omogoča izpolnitev vseh pričakovanj sodobnih zahtevnih obiskovalcev oziroma turistov.
Preberite več 
Kamp LovšinMešano druščino gostov kampa Lovšin sestavljajo mlade družine z otroci, odrasli ljudje in zelo živi upokojenci. Smo zagovorniki misli, da je največja dobrine reke Kolpe in njenih bregov spokojnost. Kar pa ne pomeni, da pri nas ni živahno. Nasprotno! Z odprtimi rokami sprejmemo domače in tuje ljudi, boeme, glasbenike in športnike. Vse ki si želijo nazaj k naravi in z romantičnimi očmi iščejo sončne zahode in zvezdne noči, oglašanje čričkov in večni šum vode. Vse to najdete pri nas.
Preberite več 
Prejšnja
Naslednja

Interaktivni zemljevid ponudnikov

  • KAMPIRANJE
  • KOLESARJENJE
  • RESTAVRACIJA
  • PRENOčITEV
  • TURISTIčNA KMETIJA
  • KAMP
  • HOTEL
  • DOMOVI

Ali ste vedeli?