Raznolike kolesarske poti vabijo! Izberite pravo za vas!

Razgibana pokrajina Bele krajine z obrobnimi Gorjanci in Kočevskim Rogom nudi odlične pogoje tako za družinsko kolesarjenje kot tudi za tiste, ki se radi preizkušate na bolj zahtevnih poteh. Urejenih in označenih je 15 kolesarskih poti, ki so si med seboj raznolike tako po terenu kot seveda tudi po zahtevnosti.

Vabljeni tudi na kolesarske prireditve, ki potekajo skozi celotno leto. Seznam športnih prireditev lahko preverite v zavihku 'Športne prireditve'. Na najvišjo točko Bele krajine, Mirno goro, se lahko kot tekomvalc vsakoletno odpravite v mesecu septembru. Prav tako na Krašnji vrh, medtem ko meseca junija poteka družinski kolesarski izlet Goni kolo v sklopu Jurjevanja v Beli krajini. V mesecu cvetja, torej maju pa vabljeni k udeležbi na tradicionalno kolesarjenje iz Ljubljane v Metliko na praznik vina - Vinsko Vigred. 

Tukaj si lahko ogledate tudi zemljevid kolesarkih poti: ZEMLJEVID KOLESARSKIH POTI , ki ga lahko brezplačno prevzamete tudi na katerem od belokranjskih TIC-ov.

V nadaljevanju strani vas vabimo k ogledu kolesarkih poti vključno s podatkovnimi bazami, katere si prenesite in uporabite pri kolesarjenju.