Po pohodniških poteh se lahko odpravite sami, ali na organiziranih pohodih skozi vse leto

Ne le za kolesarjenje, razgiban teren je nadvse primeren tudi za pohodništvo v vseh letnih časih. Pričakuje vas 25 urejenih in označenih pohodniških poti. Hodite lahko neposredno ob reki Kolpi, ali pa se odpravite na vršake Mirno goro, Krašnji vrh ali Smuk in uživate v čudovitem razgledu okolice.

Raznolike pohodniške poti vas bodo popeljale po Krajinskem parku Lahinja ali Krajinskem parku Kolpa. Tako lahko med pohodom v poletnem času tudi zaplavate v najtoplejši slovenski reki. Pohodi po gričevnati pokrajini, kjer Belokranjci že stoletja negujemo vinsko trto, so vsekakor nekaj posebnega. Lahko se pridružite tudi vsakoletnim pohodom med vinogradi v jesenskem času. Želite bolje spoznati enega izmed velikanov slovenske literature Otona Župančiča. Vabljeni na pohod po Župančičevi poti. Ali si želite miru in spokojnosti. Potem vabljeni na katero izmed poti po zavarovanih območjih narave.

Vabljeni k ogledadu zemljevida pohodniških poti Bele krajine: ZEMLJEVID POHODNIŠKIH POTI, katerega lahko brezplačno prevzamete tudi na katerem od belokranjskih TIC-ov.