Hrvaški mediji v Beli krajini

V petek, 24. 5. 2024, je Bela krajina gostila hrvaške medije in jim predstavila outdoor ponudbo destinacije.

Popotovanje po Beli krajini se je začelo v Kolpa Adventures, v Gornjih Radencih, kjer so si novinarji ogledali atrakcijo za najmlajše, alpake. Nadaljevali smo po delu najjužnejše slovenske pešpoti do vasi Breg, kjer smo si ogledali mlin na reki Kolpi. Med pohodom so hrvaški mediji uživali med sprehodom po urejeni poti, v miru narave in smaragdni barvi reke Kolpe.

Pot smo nadaljevali v Črnomelj v Gostilno Müller, kjer smo imeli kosilo lokalnih dobrot. Goste je vzdušje in okus hrane navdihnil in jim dal moči za nove podvige.

Po okrepitvi smo se odpravili v Pobrežje k Domačiji Kuzma, kjer nas je Bravina Experience pričakala z raftoma. Gostje so prevzeli vso potrebno varnostno opremo in spust po Kolpi se je lahko začel. Hrvaški novinarji so bili nad mirom, petjem ptic in čistino vzhičeni. Bravina Experience jih je presenetil s penino na Kolpi in jim s tem še bolj popestril doživetje na reki.

Vodno doživetje smo zaključili v Gribljah in se odpravili v Camping Bela krajina, kjer so nas pričakali kolesa od Bela bike. Po predstavitvi kako se uporabljajo električna kolesa smo se z njimi odpravili proti Semiču. Na poti smo se ustavili na izviru reke Krupe, da so hrvaški mediji videli posebnost belokranjske narave in imeli kratek postanek pred nadaljnjo vožnjo. Pot nas je vodila po cesti Semič – Metlika in pred Metliko smo zavili na makadamsko pot ob Sušici do Posestva Lovšin v Križevski vasi. V kampu smo predali kolesa in imeli ogled in predstavitev družinskega kampa.

Za konec aktivnega dneva smo se odpravili v Hotel Bela krajina kjer so imeli mediji večerjo in nočitev.

Destinacija se je hrvaškim medijem zdela zelo zanimiva in vredna obiska, predvsem jih je navdušila narava in bližina.

Tako se je končal belokranjski triatlon in mi se že veselimo objavljenih novic.

Zahvaljujemo se ponudnikom za krasen odziv in topel sprejem novinarjev.