Prazni krožniki na Okusih Bele krajine v Podzemlju!

V soboto, 9. septembra smo v sodelovanju s Kampom Bela krajina, Podzemelj izpeljali prvi dogodek Okusi Bele krajine. Kamp Podzemelj je na terasi svoje restavracije gostil kulinarične navdušence, ki so v dobro družbi uživali ob soju sveč in duetu Marka Simčiča in Ivone Begović.

Zamenjali smo lokacijo.
Namesto Hotela Bela krajina smo letos ponovno izbrali lokacijo ob Kolpi. Prijetno, toplo jesensko vreme vabi goste, da ostanejo v destinaciji dlje. Kolpa počasi izgublja svojo temperaturo, a pogledi na njo s terase Kampa Podzemelj so vedno prijetni.
Krasen večerni ambient se je odvil v spremljavi s tri hodnim menijem, ki so ga pripravili kuharji Hotela Bela krajina. Letošnja posebnost Okusov Bele krajine je Anja Fir, ki je ekipi kuharjev svetovala pri ujemanju komponent. Večer se je pričel s penino in slanim pozdravom iz kuhinje, katerega zvezda je bila jelenov pršut.

Nadaljevali smo z ohrovtovo sarmico polnjeno z dimljeno postrvjo, položeno na čebulni pire. Biftek na jurčkih in čebulni omaki z metliško črnino je pobral vse pohvale. Za zaključek smo se posladkali s slivovim žlinkrofom, vanilijevo kremo in lešnikovim sladoledom. Natakarice so krožnike po vseh hodih nosile v kuhinjo čisto prazne.

Med gosti je sedela tudi nagrajenka nagradne igre, ki je potekala na facebooku Bela krajina, Neli Štampohar. Neli in njen mož sta bila nad celotnim večerom tako navdušena, da sta obljubila priti še!

Tudi vi imate priložnost obiskati naslednje Okuse Bele krajine v petek, 29. septembra 2023 v Gostilni Müller.

Vabljeni, da spremljate naša socialna omrežja za več informacij, ki pa so dosegljive tudi na naši spletni strani www.belakrajina.si