Smučišče Gače - Popolna zimska destinacija za smučanje

Si ljubitelj smučanja? Smučaj v Beli krajini! Najjužnejše slovensko smučišče na 965 metrov nadmorske višine z razgledom na Belo krajino.

Zima je pred vrati in ljubitelji smučanja se že pripravljajo na razburljivo sezono na smučiščih. Če iščeš izjemno doživetje v objemu belih strmin, ne išči dlje. Smučanje v Beli krajini je tisto, kar potrebuješ za popolno zimsko razvajanje. To manjše smučišče je skriti dragulj na 965 metrih nadmorske višine, ki čaka, da te očara s svojo prekrasno kuliso in raznoliko ponudbo.

Raziskovanje raznolikih ledenih prog

Smučišče Gače se nahaja na jugovzhodnem delu Slovenije, ponujajoč razburljivo tekaško progo in smučarske strmine, ki so primerne za vse stopnje izkušenj. Na meji med Dolenjsko, Belo krajino ter Kočevskim Rogom privabi letno čez 30.000 obiskovalcev! Noro, kaj ne? Te zanima koliko so Gače oddaljene od Ljubljane? Le 80 kilometrov. Manj kot večina slovenskih smučišč.
S skupno 8000 metri prog, smučišče postane sanjska destinacija za ljubitelje zimskih športov. Različni tereni so dosegljivi s pomočjo trosedežnice in petih različnih vlečnic, omogočajo raznolikost in izzive za vse okuse.
Ljubitelji smučarskega teka bodo navdušeni nad 2900 metrov dolgo urejeno progo, ki med svojim 40 metrskim vzponom ponuja očarljiv pobeg med krošnjami Kočevskega roga.

Družinam prijazno smučišče

Poleg 2800 metrov dolge smučarske proge za ta velike, ponujajo Gače tudi krajše proge za začetnike. Vlečnica Medo bo mlajše smučarje odvlekla v nepozabno snežno dogodivščino. Tisti, ki pa še niso dovolj veliki ali pogumni za smuči, pa se lahko sankajo! Kaj je lepšega kot preživeti dan na svežem zraku!
Začetniki in tisti, ki bi radi izpopolnili svoje smučarske veščine, pa bodo našli odlično podporo v smučarskih šolah, kjer delujejo nekdanji tekmovalci, športni pedagogi in izkušeni trenerji smučanja. Smučarsko društvo Gače kot tudi Smučarsko društvo Krka Rog organizirata šole smučanje, bordanja, tečaje smučanja ter alpsko šolo. In ker so Gače družinam prijazno smučišče, dobite tudi družinski popust na tečajih!

Dostopna cena za popolno zimsko razvajanje

Za smučanje na Gačah ti ni treba globoko seči v žep.
Sezonska vstopnica za odraslo osebo znaša 350 €, mladinska 300 €, otroška pa 250 €.
Dnevna karta za odrasle znaša le 26 €, mladinska 21 €, otroška 17 €, kar pomeni, da je smučanje na tem čudovitem smučišču ne samo zabavno, ampak tudi cenovno dostopno.
Za najmlajše smučarje(do 5 leta) je cena sezonske VSTOPNICE samo 20 €. Vendar pozor! Brez staršev otrok ne sme na progo! Za več informacij in podrobnosti cenika obišči uradno spletno stran smučišča RTC Gače.

Brezskrbno smučanje s popolno podporo

Si doma pozabil smučarske palice? Brez skrbi, na Gačah si jih lahko izposodiš!
Smučišče Gače si prizadeva zagotoviti brezskrbno doživetje za vse obiskovalce. Poleg raznovrstnih prog ponuja tudi možnost izposoje opreme za otroke in odrasle, hrambe in servisa opreme. To pomeni, da se lahko popolnoma prepustiš užitkom smučanja, medtem ko se ekipa strokovnjakov poskrbi za tvojo opremo.
Dodatno: Če potrebuješ opremo ali servis, ti je na voljo Intersport in Servis koles ŠPICA v Črnomlju. Oba sta dobro opremljena in prijazna do obiskovalcev, zagotavljata pa tudi najnovejšo opremo in strokovno pomoč in svetovanje.

Lačen?

Atraktivna in raznolika ponudba hrane je še ena od odlik smučišča Gače. Vrhunska kuharska ekipa te bo okrepčala z izjemnimi jedmi in lokalnimi pijačami. Neposredno ob smučišču se dviga Koča Gače z dvema terasama, ki ponujata čudovit razgled na Belo krajino in Dolenjsko. Po napornem dnevu na smučeh se lahko sprostiš ob lokalni pijači in burgerjih, hot dogih, ogromni Gaški dilci, ter gaških nagcih za najmlajše. Prepusti se toplini druženja v gostoljubnem ambientu. Na terasi pa te mogoče obišče prikupna zverinca in se ti uleže pod mizo. Direktorjev kuža Tito je postal že prava Gaška maskota.

Dodatna kulinarična razvajanja v Beli krajini

Če želiš res izkusiti Belo krajno potem se spusti v dolino! Brez smuči!
Obišči restavracije, ki se ponašajo s certificiranimi belokranjskimi jedmi znamke Belokranjsko! Gostišče Müller v Črnomlju, ter Gostišče Kapušin, Gostišče Veselič ter Hotel Metlika v Metliški občini te bodo pričakali z okusi Bele krajine.
Si eden tistih, ki želijo v Beli krajini poizkusiti pogačo in jagenjčka?
Oboje se peče ob predhodnem naročilu, saj je najboljše in najokusnejše postreženo še toplo in v dobri družbi!

Smučarske počitnice v Beli krajini!

Preživi zimske počitnice 2024 v Beli krajini! Za resnično izkoriščanje smučarske sezone 2023/2024 si vzemi več dni in uživajte v udobnih nastanitvah v bližini smučišča. Najbližje smučišču je Semič, ki je od Gač oddaljen le dobrih 10 minut vožnje. Preveri nastanitve na naši spletni strani.

Če bi poleg smučanja raziskovali tudi ravninski del Bele krajine, obiskali zanimive muzeje prek katerih boš na toplem spoznal od narave do kulture.
Si za pohod? Ponujamo ti širok nabor pohodnih poti! Na tebi pa je, da si izbereš težavnost.

Kam se najbolj splača? Mirna gora z božanskim razgledom ponuja slastne palačinke, ki ti poleg toplega čaja, po zimskem pohodu do koče, ogrejejo dušo in srce.

Ne zamudi z rezervacijami in preživi zimo na najjužnejšem slovenskem smučišču!