COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

VABILO na izobraževanje TURIZEM BREZ ODPADKOV

Vabljeni na izobraževanje "Turizem brez odpadkov in umik plastike iz poslovanja", ki bo v torek, 17. maja, ob 18. uri v avli KC Semič (in ne 9. maja)

Izobraževanje je namenjeno prav turističnim ponudnikom in organizatorjem prireditev ter vsem, ki vas ta tematika zanima. Obiskala nas bo Ana Golja, Društvo Ekologi brez meja, nato pa se bodo pridružili tudi predstavniki komunale, ki bodo z veseljem odgovorili na vaša konkretna vprašanja glede ločevanja odpadkov.

Turistične ponudnike želimo spodbuditi in vključiti v prehod v zeleno gospodarstvo ter trajnostno upravljanje z viri preko preprečevanja nastajanja odpadkov, ponovne uporabe in boljšega ločevanja odpadkov v sklopu delovanja in ponujanja njihovih storitev na trgu. Predstavili jim bomo koncept zero waste, kje so priložnosti in potenciali za njegovo vključitev v turizmu ter dobre prakse iz tega področja, npr. katere so alternative plastiki oz. izdelkom za enkratno uporabo.

Zelene destinacije bomo pristopile k zavezi, da od januarja 2023 na destinaciji ne bomo uporabljali plastike za enkratno uporabo (plastenke, plastične kozarce, plastične embalaže za hrano in umik plastike iz hotelskih sob in nastanitev), predvsem na javnih prireditvah in v nastanitvah.

(Več: https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma/manj-plastike-vec-trajnosti )

Kot ponudnik se lahko zavezi pridružite na tej povezavi: https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma/manj-plastike-vec-trajnosti/registracijski-obrazec

Prosimo za potrditev udeležbe zaradi lažje organizacije dogodka na mail [email protected] ali an tel. št.: 031 583 866. V kolikor imate že sedaj vprašanje ne odlašajte in nam ga zastavite že danes, mi pa ga bomo vnaprej poslali predavateljem.

Vljudno vabljeni,

Zelena Ekipa Bele krajine

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.