24 jul

Spoznavanje mesta Črnomelj – v zvestem objemu rek, tradicije in kulture

Spoznavanje mesta Črnomelj – v zvestem objemu rek, tradicije in kulture.

Sprehod po mestnem jedru in ogled znamenitosti mesta Črnomelj. Občutite zgodovino mesta Črnomelj, na prepihu kultur skozi tisočletja z lokalnim vodnikom.
Sprehod po ulici Mirana Jarca navduši s cerkvico Sv. Duha, ki predstavlja osrednji kulturni objekt v starem mestnem jedru Črnomlja s poznoantičnim mozaikom in je prizorišče glasbenih prireditev in različnih razstav. Nedaleč stran se Pastoralni center ponaša s stalno razstavo Mesto pod mestom, z arheološkimi ostanki prazgodovinske, antične in srednjeveške naselitve današnjega Črnomlja.
Mestna muzejska zbirka Črnomelj je v rojstni hiši pesnika in pisatelja Mirana Jarca in nam s stalno razstavo Črnomelj na prepihu tisočletij skozi arheološki material in arhivske vire predstavi preteklost mesta.
Cerkev sv. Petra je bila skozi stoletja ključen objekt pri oblikovanju mestnih vedut, tako kot tudi različnega verskega, kulturnega in turističnega dogajanja v Črnomlju. Ob cerkvi se nahaja vodnjak/pitnik, umetniško delo akad. kiparja Boštjana Kavčiča, ki je hvalnica življenju in čisti pitni vodi ter spodbuja spoštljiv in odgovoren odnos do vodnih virov.

Trajanje: 1,5 ure
Cena:

  • do 10 oseb 35 € (cena se razdeli po številu oseb)

  • nad 10 oseb 4 €/ na osebo

  • otroci do 10 let brezplačno

Način plačila: gotovina
Zaželene prijave.

Prihodnji termini

  • sreda, 24.07.2024, 17:00 - 18:30
  • sreda, 31.07.2024, 17:00 - 18:30

Kontakt

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Spoznavanje mesta Črnomelj – v zvestem objemu rek, tradicije in kulture
Trg svobode 3, 8340 Črnomelj

Turistično društvo Črnomelj

Turistično društvo Črnomelj