Prijavite se: Gost je vegan! Kaj pa sedaj?

Spoštovani,

v skolpu Meseca trajnosti v Beli krajini za vas pripravljamo delavnice in predavanja s področja trajnostnega turizma. Mesec trajnosti v Beli krajini poteka med sv. dnevom vode (22. marcem) in sv. dnevom zemlje (22. april). Vabljeni, da se udeležite delavnic.

Za turistične ponudnike pripravljamo delavnico na temo veganske kulinarike. Predavala nam bo Nika Strgar Babić, lastnica veganskega bistroja Veganika v Ljubljani.

Predavanje bo v torek, 1. aprila 2025, ob 18. uri v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina.
Zaradi vse večjega povpraševanja po veganski in vegeterijanski ponudbi tako v gostilnah, kot tudi v nastanitvenih obratih, ki ponujajo hrano, smo se na destinaciji odločili slediti trendom svetovne kulinarike in ugoditi željam novih gostov, ki vse bolj cenijo trajnost, vpliv na okolje, lokalne sestavine, plant-based hrano (rast prodaje od leta 2020 - 22%).
Na splošno je večja verjetnost, da bodo mlajši ljudje vegani; približno pet odstotkov milenijcev in generacije Z drži veganske prehrane (ki bodo v prihodnjih letih glavni turisti in potrošniki) v primerjavi z dvema odstotkoma generacije X in samo enim odstotkom generacij baby booma.
Podatki iz leta 2023 kažejo da je 3,2% Evropejcev je veganov kar znaša 2,6 milijona ljudi. Razlogi: etični vidik, vpliv na okolje, zdravje.

PRIJAVITE SE TUKAJ

Ker se bo Nika osredotočila predvsem na težave, s katerimi se srečujemo v turizmu, vas poziva, da ji med predavanjem postavite konkretna vprašanja oz. izpostavite težave, ki vas pestijo.

Mesec trajnosti v Beli krajini

Od Dneva vode (22. 3. 2025) do Dneva Zemlje (22. 4. 2025) pozdravljamo pomlad in skrbimo, da je Bela krajina resnično trajnostna! Čas, ko poskrbimo, da zemlji, vodi in naravi vračamo, zanjo poskrbimo in se zahvalimo za vse dobrine, ki so nam dane.

Preberi več
Preberi več