Velika pokušina pred junijskim dogodkom Okusi Bele krajine

Včeraj, 20. maja, je v Gostišču Veselič potekala pokušina pred velikim skupnim dogodkom Okusi Bele krajine, od katerega nas ločita dobra dva tedna. Da bodo v petek, 7. junija postreženi najbolj okusni in dodelani krožniki, smo se včeraj zbrali pri gostiteljici letošnjega skupnega dogodka, Andreji Veselič, ki nam je za dobrodošlico postregla vročo belokranjsko pogačo v glinenem pogačniku.
Ekipa Gostišča Veselič, Gostilne Müller, Gostišča Kapušin in Hotela Bela krajina je nato odhitela v kuhinjo, kjer so najprej pripravili vsak svoj pozdrav iz kuhinje. Majhen,barvit in okusen grižljaj, ki te pripravi na to kar sledi.

Hladno predjed letos pripravlja Gostilna Müller, toplo predjed Hotel Metlika, glavni hod bo pripravilo gostišče Veselič, zaključili bomo s sladkim krožnikom Gostišča Kapušin. Da bo vse kot mora biti, sledi še nekaj popravkov in izpopolnjevanja krožnikov, a to kar smo poizkusili, obljublja odličen kulinaričnivečer.
Ker Bela krajini ne manjka dobrega vina, so gostinci, nekateri med njimi so tudi somelijeji, predlagali pravi izbor vina, ki dopolnjujejo jed, zato vinsko spremljavo k jedem vsekakor toplo priporočamo.

Rezervirajte si že danes svojo mizo, saj se Gostišče Veselič že hitro polni.

Rezervacije sprejemajo na tel. št. 031 391 517 ali gostisce.veselic@siol.net Več o Okusih Bele krajine in začetkih si lahko preberete na blogu.