COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Današnje mesto Črnomelj stoji na lokaciji, ki je s kratkimi prekinitvami naseljena že več kot tri tisoč let. Pod njegovimi današnjimi stavbami ležijo bogati arheološki sloji stoletij, ki pričajo o življenju naselbine in njenih ljudi. Zgodba Črnomlja je zgodba o vzponih in padcih, o časih razcveta in zatona, o pomembnosti in odmaknjenosti, dolga, bogata in zanimiva.
Stalna muzejska razstava se osredotoča na zgodovino mesta in njegove bližnje okolice ter na njegove ljudi. Govori skozi arheološki material in arhivske vire, upodobi preteklost z bogatimi grafikami, fotografijami in rekonstrukcijami ter z besedo in sliko oriše preteklost mesta v osrčju Bele krajine, dežele na meji. Spoznajte zgodbo Črnomlja na stalni razstavi Črnomelj na prepihu tisočletij.
Mestna muzejska zbirka Črnomelj domuje v rojstni hiši pisatelja Mirana Jarca. Pozidana je bila leta 1844 na parceli nekdanje mestne hiše in kar pet desetletij služila kot prva črnomaljska šola. Okoli leta 1897 so poslopje razširili in okrasili z bogato poslikavo v obliki raznolikih cvetličnih in geometrijskih motivov. Od leta 2013 gosti mestno muzejsko zbirko.

Mestna muzejska zbirka Črnomelj
Ulica Mirana Jarca 3, SI 8340 Črnomelj

Mestna muzejska zbirka Črnomelj

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.