COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Je dislocirana enota Belokranjskega muzeja Metlika, že več kot 180 let daje svojstven pečat veduti trškega jedra. V njej je bila dolgo časa šola, kasneje pošta in zdravstvena postaja. Leta 1973 je bila urejena prva muzejska zbirka in od takrat naprej se za temi zidovi spet prenaša znanje na mlajše rodove. Le v času obnove, od novembra 2017 do 24. 10. 2019, je bila muzejska hiša zaprta za obiskovalce. V prenovi obstoječega objekta so umeščeni razstavni prostori v treh etažah (klet, pritličje in mansarda z odprtim ostrešjem) ter poročna/večnamenska dvorana v pritličju. Na mestu manjšega prizidka je zgrajen nov servisni del stavbe z vhodom v Turistično informacijski center. V prizidku so še: projektni prostor, tehnični servis ter vse v osnovnem objektu manjkajoče vertikalne komunikacije. Objekt in njegov sodoben prizidek predstavljata vstopno točko številnim obiskovalcem za nadaljnje raziskovanje posebnosti in zanimivosti dežele med Gorjanci in Kolpo.
V Muzejski hiši Semič so na ogled tri razstave: Center Narave Bele krajine, Semič v 20. slikah, Vinogradniška zbirka z urejenim degustacijskim prostorom

Muzejska hiša Semič
Štefanov trg 7, SI-8333 Semič

TIC Semič

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.