COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Vinogradi družine Simonič se nahajajo v Belokranjskem vinorodnem okolišu, v Semiču, na področju Črešnjevca in Semiške gore. Te sončne lege skupaj s kvaliteto zemlje omogočajo odlično pridelavo grozdja primernega za penine. Vinogradi so zasajeni s sortami chardonnay, traminec, laški rizling, sauvignon in modra frankinja. Vse penine so pridelane izključno po klasični metodi, z drugim vrenjem v steklenici. Penine zorijo v steklenici od 18 mesecev naprej.

V posebno opremljeni degustacijski sobi lahko sprejmejo do 60 gostov, ki jim nudijo pokušino desetih različnih penin, z ogledom kleti, strokovno prezentacijo postopka pridelave penin in nasvete pri strežbi posamezne penine.

Za degustacijo se je potrebno predhodno najaviti in izbrati med različnimi možnostmi ponudbe. Degustacija zajema voden ogled kleti ob pokušini treh do osmih penin, ki jih lahko kombiniramo tudi s hladnim narezkom. Klet je opremljena z degustacijsko sobo, kjer lahko sprejmemo skupine do 60 ljudi

Klet Semiške penine
Metliška cesta 12, SI 8333 Semič

Klet Semiške penine

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.