COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Vinska klet Šuklje iz Bele krajine se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj so se predniki z vinogradništvom in vinarstvom začeli ukvarjati že daljnega leta 1895, ko je Matija Šuklje za 140 goldinarjev kupil hrib nad vasjo in na njem posadil vinsko trto. Obdelujejo 5 hektarjev vinogradov in pridelujejo vrhunska buteljčna vina ter prav tako tudi vina odprtega programa. V vina je vloženo ogromno znanja, saj imajo izvrstno ekipo vinogradnikov in enologov. Za pridelavo najboljšega grozdja skrbi oče z znanjem, podedovanim od svojega očeta in s 30 letnimi izkušnjami. Za proces kletarjenja pa je odgovorna hči Katja Šuklje, doktorantka na področju vinogradništva. Katja je mlada, predvsem pa vrhunska raziskovalka, ki je svoj pečat pustila tudi že v svetovnem merilu.

Za družino Šuklje ima tradicija še posebej velik pomen, zato pripravljajo jedi po tradicionalnih receptih, pisanih pod peresom njihovih prednikov, vendar z dotikom sodobnega sveta. Pri njih lahko praznujete rojstne dneve, obletnice, birme, obhajila, ali pa pridete na izlet v Belo krajino. Sprejemajo v naprej najavljene skupine. Meniji se predhodno naročijo in sestavijo po željah naročnika. Možna je tudi strokovno vodena degustacija in ogled vinske kleti ter nakup vin.

Vinska klet Šuklje
Trnovec 22, SI 8330 Metlika

Vinska klet in izletniška kmetija Šuklje

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.