COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Čebelarstvo s 58 letno tradicijo. Čebelari se na način, ki je čebelam in naravi prijazen. Nudijo strokovno vodeno degustacijo medu nagrajenih na ocenjevanjih doma in v tujini, voden ogled čebelarstva, ogled vzreje matic, vodeno degustacijo medenega vina, lahko tudi iz najstarejše arhive v Sloveniji in degustacijo peneče medice, ki se ponaša s šampion Slovenije 2008. Vse vrste medu in cvetnega prahu je možno kupiti.

Zgodba čebelarja se pa glasi tako...

Pisalo se je leto gospodovo v socializmu 1957, takrat sem od birmanskega botra za eno zajklo dobil roj čebel, kateri pa na mojo žalost naslednje dve leti ni rojilo. Vendar če ti je čebelarjenje dano boš to tudi postal. Istega leta sem na vrtu postavil čebelnjak iz kolov sosedovega vinograda in namestil vanj dva stara panja tipa kunst (AŽ z nižjimi okviriji). V te panje so mi leta 1958 in 1959 čebele same prihajale in iz teh čebel se je razvilo moje čebelarstvo, ki je obsegalo največ 120 družin prve linije, 50 družin druge linije in do 100 družin tretje linije.

Odkrito lahko trdim, da sem čebelar h kateremu so čebele same prišle in tudi ostale.

Čebelarstvo Sever
Stara cesta 12, SI 8333 Semič

Čebelarstvo Sever

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.