COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

V butični prodajalni je nastalo živahno stičišče domačih ponudnikov, lokalne skupnosti in obiskovalcev Bele krajine iz Slovenije in tujine.Obstoječo hišo, ki je nekoč že bila trgovina, so preuredili za promocijo in prodajo lokalnih proizvodov, pridelkov in izdelkov. Na enem mestu je zbrana in predstavljena ponudba lokalnih vinarjev, sadjarski, vrtnarski, čebelarski, oljni, zeliščni, mlečni in ostali proizvodi iz lokalnega okolja. Na voljo je tudi spletna trgovina ki omogoča še večji dostop do kakovostnih belokranjskih pridelkov: https://hisadobrot-belekrajine.si/

Hiša dobro je trajnostni projekt, ki predstavlja dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe in približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. Ponudba domačih dobrot v starem mestnem jedru Metlike nakazuje novo smer za njegovo oživljanje. Hiša lokalnemu prebivalcu kot tudi zunanjemu obiskovalcu na enem mestu ponudi bogato vinsko in prehransko ponudbo.Projekt Hiše dobrot Bele krajine je razvila Občina Metlika skupaj z Društvom vinogradnikov Metlika in Turističnim društvo Vigred Metlika. Ob prevzemu upravljanja projekta je Zavod Metlika zastavil vizijo razvoja Hiše, ki temelji na širjenju mreže ponudnikov, povečanju dostopa do lokalne samooskrbe in nudenju pomoči belokranjskim ponudnikom pri nastopu na trgu.

Delovni čas:
PON – PET | 8.00 – 11.30 | 12.00 – 16.00
SOB | 9.00 – 13.00
Julij – avgust
PON – PET | 8.00 – 12.00 | 13.00 – 17.00
SOB | 9.00 – 12.00 | 13.00 – 17.00

Hiša dobrot Bele krajine
Mestni trg 7, SI-8330 Metlika

Hiša dobrot Bele krajine

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.