Hiša dobrega kruha

Ko na dvorišču domačije v Rosalnicah pri Metliki diši po svežem, v krušni peči pečenem kruhu ali pogači, veste, da vas čaka le najboljše.Karzmatična Mojca, vas bo ob prijetnem vzdušju popeljala skozi zgodbo kruha, življenja in humorja ter pogostila z domačo pojedino pripravljeno v krušni peči.

Ne gre le za hrano, ampak doživetje

Kruh je osnovno živilo že tisočletja. Da bi se naučili, kako so ga delali v preteklosti in da bi spoznali kruh kot vrednoto, je Mojca odprla Šolo peke kruha- od zrna do kruha. Namenjena je predvsem osnovnošolcem, ki tukaj prvič zamesijo in spečejo svoj kruh v krušni peči, ki ga odnesejo domov. Za starejše goste pa je v ponudbi prikaz peke certificirane belokranjske pogače ob degustaciji hišnega peciva in kruha.

Belokranjska pogača

Belokranjska pogača, najbolj poznana jed v Beli krajinim je zaščitena z oznako tradicionalnega porekla in ima evropski ceritfikat kot jed zajamčene tradicionalne posebnosti (ZTP). Pekli so jo predvsem v vinorodnih krajih, saj se odlično poda k vinu. Stari ljudje pravijo, da pogača popije vino in človek potem ni pijan.
Specite tudi vi svojo pogačo z Mojco!

Domače dobrote Mojca

Mojca je že pred več kot 15 leti začela s pekarno Domače dobrote Mojca, kjer se dobi vse od odličnih domačih mlincev, kruha, pogač, štrudljev, pa do peciva, bogatih potic in tort. Sočne in okusne torte so stalnica, znani pa so tudi po norih oblikah in realističnem oblikovanju tort, s čimer poskrbijo, da bo vaš dogodek gostom ostal še posebej v spominu. V ponudbi imajo tudi kompletne ruske bifeje.

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Domače dobrote Mojca
Rosalnice 38, SI 8330 Metlika

Hiša dobrega kruha - Domače dobrote Mojca

Dolgoletna tradicija peke in priprave slaščic za razne priložnosti, kot so poroke, rojstni dnevi, obletnice, krst, birma, obhajilo in mnoge druge. Posladkajte se z našimi dobrotami in dajte poseben in »slasten« pečat vsakemu trenutku z družino in prijatelji, ki se nam zapiše globoko v spomin. Na povezavi »o podjetju« lahko preberete tudi nekaj več i našem programu »Od zrna do kruha«, ki je namenjen predvsem osnovnim šolam. Poleg ponudbe odličnih peciv, tort in slaščic, imamo v naši pekarni tudi »Šolo peke kruha«. Kruh je osnovno živilo že tisočletja, a kljub temu vedno znova odkrivamo nove tehnike peke, katerih se poslužujejo po celem svetu. Nikakor ne gre zanemariti tudi močan simbolični pomen kruha, katerega še danes ohranjajo mnoge zgodbe in religije. Dober kruh ni le sledenje receptu, saj šele ljubeča roka in čut omogočita popolno sožitje sestavin, okusa, simbolike in domačega vzdušja.