Na dvorišču domačije najdete karizmatično Mojco, ki vas bo ob prijetnem vzdušju popeljala skozi zgodbo kruha, življenja in humorja ter pogostila z domačo pojedino pripravljeno v krušni peči. Dogajanje poteka po predhodnem naročilu v edinstvenem prostoru Hiši dobrega kruha, kjer ne gre le za hrano, ampak doživetje. Tukaj se izvaja tudi Šola peke kruha, kjer osnovnošolski otroci zamesijo, v krušni peči spečejo in s seboj odnesejo svoj prvi kruhek. Naučijo se tudi, kako so to delali v preteklosti in tako spoznajo kruh kot vrednoto. Za starejše goste pa imamo v ponudbi prikaz peke certificirane belokranjske pogače ob degustaciji hišnega peciva in kruha.
Mojca Kramarič je že pred 15 leti začela s pekarno Domače dobrote Mojca, kjer se dobi vse od odličnih domačih mlincev, kruha, pogač, štrudljev, pa do peciva in bogatih potic. Sočne in okusne torte so stalnica, znani pa so tudi po norih oblikah in realističnem oblikovanju tort, s čimer poskrbijo, da bo vaš dogodek gostom ostal še posebej v spominu. V ponudbi imajo tudi kompletne ruske bifeje. Vse storitve delajo po naročilu, njihove dobrote pa lahko kupite tudi na tržnicah v Črnomlju (sobota), Metliki (sobota in torek – sejem) in Novem mestu (tržnica ponedeljek in petek). Obiščite jih v Rosalnicah.

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Domače dobrote Mojca
Rosalnice 38, SI 8330 Metlika

Hiša dobrega kruha - Domače dobrote Mojca

Dolgoletna tradicija peke in priprave slaščic za razne priložnosti, kot so poroke, rojstni dnevi, obletnice, krst, birma, obhajilo in mnoge druge. Posladkajte se z našimi dobrotami in dajte poseben in »slasten« pečat vsakemu trenutku z družino in prijatelji, ki se nam zapiše globoko v spomin. Na povezavi »o podjetju« lahko preberete tudi nekaj več i našem programu »Od zrna do kruha«, ki je namenjen predvsem osnovnim šolam. Poleg ponudbe odličnih peciv, tort in slaščic, imamo v naši pekarni tudi »Šolo peke kruha«. Kruh je osnovno živilo že tisočletja, a kljub temu vedno znova odkrivamo nove tehnike peke, katerih se poslužujejo po celem svetu. Nikakor ne gre zanemariti tudi močan simbolični pomen kruha, katerega še danes ohranjajo mnoge zgodbe in religije. Dober kruh ni le sledenje receptu, saj šele ljubeča roka in čut omogočita popolno sožitje sestavin, okusa, simbolike in domačega vzdušja.