Močvirnat svet sredi krasa!
Za številnimi okljuki lene reke Lahinje se dvigajo meglice, ki skrivajo marsikatero srno na žitnem polju, mariskater izvir, ponor, marsikatero jamo.
Stopite na podest, ki vodi do ptičje opazovalnice in oplazite s prsti po visokem šašju ter pobrišite z njega hladno jutranjo roso, ki vas bo predramila v čisto nov svet!

Gledajte. Vdihnite. Poslušajte.
Ustavite se.
Pod krošnjami parka začutite utrip naravnega rezervata, ki zaradi visokega nivoja talne vode privablja drugačne prebivalce kot suh zakraseli svet ostale Bele krajine.
Vidite ob vodi nekaj rjavega? Če imate srečo in tihe korake je to bober ali morda celo vidra! Če se poleg zasvetlika modra barva je to vodomec! Veliko barv se prepleta tukaj!
Belino Bele krajine v Krajinskem parku predstavljajo prostrana polja ajde v kontrastu z zelenimi krošnjami, zelenimi strugami, zelenimi izviri. Belokranjsko pogačo iz bele pšenične moke tukaj zamenja temna ajdova potica in ajdovi žganci. Kaj pa bela noša? Tudi ona je dobila barvo!
Spoznajte KP Lahinja in doživite drugačno Belo krajino!

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Krajinski park Lahinja
Veliki Nerajec, 8343 Dragatuš

Krajinski park Lahinja

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti...