COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Kjer se strečata suhi kras in voda (zeleno doživetje)

zeleno doživetje

Bela krajina v svojem osrčju skriva pravo zakladnico, ki sta jo ustvarila suhi kras in območja s stalno prisotnostjo vode. Omogočila sta, da se je na 2,6 ha velikem območju razvila bogata biotska pestrost in razgibana etnološka dediščina. Skupaj z izkušenim vodnikom boste na razgibani turi doživeli tradicijo in pestrost Krajinskega parka Lahinja. Vstopili boste v 250 let staro domačijo v kateri se boste kot pravi Belokranjci preizkusili v vsakodnevnih kmečkih opravilih. Turo boste nadaljevali skozi suhe kraške travnike in iskali skrite obzidane vodne vire, ki so prava redkost Bele krajine. Skozi podest boste nato vstopili v svet Nerajskih lugov, ki so domovanje številnih rastlin in živali ter v ptičji opazovalnici prisluhnili petjem številnih ptic in stopili v stik z pristno belokranjsko naravo.

Na koncu ture vas pričaka belokranjska pogača ali ajdova potica, katera za zaključek pričara okus belokranjske kulinarične tradicije. Pripravijo je lokalni ponudniki iz domačih, lokalnih sestavin.

Podrobno

Čas trajanja:

2,5 ure

Cena:

8 EUR/ osebo

Minimalno število udeležencev:

4

Kontakt

Rezervirajte doživetje

Vaši podatki

Kjer se strečata suhi kras in voda (zeleno doživetje)
Veliki Nerajec, 8343 Dragatuš

Krajinski park Lahinja

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti...

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.