Zeliščarjev triatlon

Nepozabna avantura v naravi

Vabljeni na Zeliščarjev "triatlon"!
Doživite nepozabno avanturo v naravi obenem pa spoznajte lokalne okuse in se seznanite z kulturno dediščino Poljanske doline ob Kolpi. Pridružite se nam in preizkusite svoje sposobnosti v pohodništvu, čolnarjenju in kolesarjenju. Za vse tiste, ki so radi zunaj in si želijo preizkusiti svoje sposobnosti v treh različnih aktivnostih, je to dogodek, ki ga ne smete zamuditi.

POTEK ZELIŠČARJEVEGA "TRATLONA"

Orientacijski pohod - 8,1 km: Zjutraj se zberemo ob izhodišču poti - v Starem trgu ob Kolpi 38 pred našimi poslovnimi prostori. Zeliščar vsakemu udeležencem triatlona izroči "culo" za popotnico - z osnovnimi navodili, zemljevidom, kontaktno številko ter lokalno pridelano malico. Skupina se odpravi na pustolovščino, najprej po poljskih kolovozih do vasi Predgrad, nato proti cilju nadaljuje po označenih gozdnih poteh. Orientacijski pohod, se zaključi s prihodom na cilj v vasi Laze pri Predgradu.

Čolnarjenje - 8,9 km: Naslednjo etapo Zeliščarjevega triatlona praktično začnemo tam, kjer smo zaključili orientacijski pohod. Laze pri Predgradu so vstopna točka za spust z raftom, ki se nadaljuje po reki Kolpi. Spust nudi užitek in osvežitev v neokrnjeni naravi Poljanske doline. Lotite se ga lahko bodisi sproščeno ali pa ga izkoristite za dodaten kondicijski izziv. Čolnarjenje zaključite v Gorenjih Radencih.

Kolesarjenje - 8,6 km: Zadnja disciplina, v kateri se preizkusijo udeleženci triatlona je kolesarjenje. V Gorenjih Radencih, kjer se je zaključili spust s čolnom vas pričakajo kolesa. Kolesarjenje poteka po lokalnih cestah in poteh, ki zagotavljajo lepe razglede in oddih po prejšnjih športnih aktivnostih. Udeleženci po želji izbirajo med klasičnim ali električnim kolesom, cilj pa ostaja za vse enak in sicer na izhodiščnem mestu orientacijskega pohoda.

Zaključek: Skupina zaključi Zeliščarjev triatlon tako, da s kolesi prispejo v Stari trg ob Kolpi - točno tja kjer so se zbrali pred odhodom. Pričaka jih Zeliščar z presenečenjem ter udeležencem podeli priznanja za uspešno opravljen Zeliščarjev triatlon.

Zeliščarjev triatlon je celodnevna raziskovalno rekreativna skupinska pustolovščina, primerna za družine, prijatelje, team buildinge, ljubitelje športnih aktivnosti itd. Zaradi kvalitete izvedbe se najbolje obnesejo skupine 3-21 oseb, seveda pa to ni fiksno. Težavnost je srednje zahtevna, vendar jo z nekaterimi spremenljivkami lahko prilagodimo tako, da odgovarja vsem: počasnejši tempo, električno kolo, ogledi znamenitosti... Zeliščarjev triatlon organiziramo od aprila do oktobra, zaradi dobrega vremena in nizkega vodostaja reke Kolpe, ter posledično pozitivne izkušnje naših udeležencev.

Se vam triatlon zdi preveč lahek in sproščen?
Za resnejše športne navdušence, smo pripravili posebno tekmovalno različico in sicer skupinsko hitrostno tekmovanje. Čas se začne meriti z začetkom prve discipline, ustavi pa se s prihodom zadnjega člana tekmovalne skupine na cilj. Skupine preizkušajo svoje zmogljivosti in se potegujejo za zmago tekom cele sezone. Zmagovalna skupina Zeliščarjevega Hitrostnega triatlona bo znana 1. 10 . 2023. Nagrada za zmagovalce je 50 litrov ZELIŠČARJEVEGA LEDENEGA ČAJA, vsakemu posamezniku zmagovalne skupine pa pripada kruh iz krušne peči in zeliščarjeva maža za musklfibr. Za vse tekmovalce bo štartnina celo sezono enotna, cena vključuje: izposojo raftov, izposojo koles, organizacijo tekmovanja, pripravljenost in po potrebi prvo pomoč. Tekmovalci bodo morali zares potruditi in dati vse od sebe, zato uporaba e-koles na tekmovanju ni dovoljena.

Podrobno

Cena:

120€/oseba

Čas trajanja:

6 ur

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Zeliščarjev triatlon
Stari trg ob Kolpi 38

Zeliščna kmetija pod Hrelenom