COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

V klopeh Osnovne šole Brihtna glava

V kakšno šolo sta hodila babi in dedi?

V Osnovni šoli Brihtna glava v Radovici pri Metliki se čas zavrti nazaj v 50. leta 20. stoletja. V starih šolskih klopeh na šaljiv in sproščen način spoznavate Belo krajino, posejano z vitkimi brezami in obilnimi vinogradi, belokranjsko naravno in kulturno dediščino.
Skozi humorno interpretacijo belokranjske dediščine se vam predstavi srčni, dobrovoljni in delaven belokranjski človek. Stroga učiteljica s palico v roki in koruza za klečanje
neposlušnih učencev v kotu učilnice sta odšli že v pozabo. Skupaj obudimo spomin na mladostne, šolske dni naših babic in dedkov. Kot se v šoli spodobi, na koncu prejmete tudi „izpričevalo“. Kako se boste odrezali?

Podrobno

Cena:

5 EUR/osebo

Čas trajanja:

45 minut

Največje število udeležencev:

70

V klopeh Osnovne šole Brihtna glava
Radovica 23, 8330 Metlika

Osnovna šola Brihtna glava

V Radovici pri Metliki stoji zgradba nekdanje osnovne šole, ki je kot učna ustanova delovala do leta 1976. Po dolgih letih je tukaj odprla svoja vrata »čisto prava šola«. Idejna zasnova Tonija Gašperiča je vzbudila zanimanje domačina Andreja Bajuka. Z veliko vnemo in zanimanjem je začel z obnavljanjem prostora in iskanjem ustreznih predmetov. Sledilo je dolgotrajno brskanje po preteklosti, zbiranje starih šolskih rekvizitov in pripomočkov. Nastala je učilnica iz starih časov, podoba iz petdesetih let 20. stoletja. Andrej Bajuk je postal ravnatelj, za poučevanje skrbi stroga tovarišica učiteljica. Tako je ravnatelj Andrej na noge ponovno postavil učilnico v takšno stanje, kot je bila tedaj. Seveda vam je sedaj verjetno že jasno, da gre za zaigrano sceno, v kateri svoje vloge odigrajo: ravnatelj, tovarišica učiteljica, po potrebi tudi šolska tajnica, najbolj pomembni pa ste vi, dragi učenci, ki v velikem pričakovanju sedete v šolske klopi in sodelujete pri uri polni zgodovinskih in kulturnih utrinkov Bele krajine.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.