COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Delavnica peke tradicionalnih črnomaljskih prest

Spoznajte se s tradicijo Bele krajine

V starem mestnem jedru Črnomlja na 200 let stari mizi mesimo, oblikujemo in pečemo tradicionalne preste. Tudi vas vabimo, da se preizkusite v tej ročni spretnosti, prežeti s stoletji zgodovine.

Črnomaljci so že od nekdaj prestarji in o podjetnih Črnomaljkah, ki so pekle preste in jih ponujale na sejmih, se piše že od leta 1855. Če ne bi bile preste pomembne, se Črnomaljcev zagotovo ne bi prijel vzdevek ‘Prestarji’. Danes v Črnomlju zopet diši po prestah, ponovno se mesijo, zvijajo, pečejo in hrustljajo. Nepogrešljive sestavine črnomaljskih prest so druženje, veselje, zabava in uživanje. Manjkati ne sme niti kozarček dobrega belokranjskega vina ali soka. Peka prest je družaben dogodek, saj ga nemalokrat spremlja tekmovanje v kreativnosti, spretnosti, hudomušnosti. Med seboj se primerjamo, si nagajamo, na koncu pa skupaj pojemo to, kar smo ustvarili. In kaj je lahko lepšega, boljšega kot koščki dišečega, hrustljavo zapečenega krušnega testa?

Podrobno

Cena:

15 EUR/osebo - do 6 oseb

Čas trajanja:

45 min

Cena:

12 EUR/osebo - od 6 do 12 oseb

Minimalno število udeležencev:

2

Največje število udeležencev:

12

Dodatna ponudba:

kozarec soka ali vina

Kontakt

    Delavnica peke tradicionalnih črnomaljskih prest
    Ulica Staneta Rozmana 6, SI-8340 Črnomelj

    Medeni butik BIBI, Bernarda Kump s.p.

    Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.