Krajinski park Lahinja in Oton Župančič

Podajte se na družinsko pustolovščino ob sprehodu skozi Krajinski park Lahinja, kjer boste z reševanjem znamenitih ugank Otona Župančiča, odkrivali skrivnosti kulturne in naravne dediščine.
Pot se bo začela z ogledom predstavitvenega filmčka "Otonova pustolovščina" v Info točki, kjer boste prejeli nahrbtnik z zemljevidom, zloženko z zgodbico in kartico s prvim namigom. Na izposojo bodo tudi daljnogledi, ki vam bodo prišli v pomoč pri aktivnem raziskovanju parka.
Otroci se bodo na igriv in zabaven način spoznali z literarno dediščino kraja, vi kot starš oz. spremljevalec boste pa prejeli navodila in usmerjali vaše mlade raziskovalce pri reševanju nalog.
Pot je krožna in se zaključi na Info centru, kjer udeleženci vrnejo izposojene rekvizite.

Podrobno

Čas trajanja:

3 do 4 ure

Cena:

15 EUR / otroka, starši brezplačno

Minimalno število udeležencev:

2

Največje število udeležencev:

10 oseb

Rezervirajte doživetje

Vaši podatki

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Otonova pustolovščina
Veliki Nerajec 11, 8343 Dragatuš

Krajinski park Lahinja

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info točka parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti.