Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjanci

Želite postati belokranjski zeliščar za en dan?

V dobrih rokah zeliščarja Antona in zeliščarke Minke, profesorice kemije, biologije in gospodinjstva, spoznate, kako na Belokranjskem zeliščem vrtu pod Gorjanci sobivajo rastline in ljudje. Izberete eno izmed več zeliščnih doživetij, zavihate rokave na delavnici, okusite zeliščno pecivo in napitke. Na organskem vrtu negujejo preko 150 rastlin - belokranjske okrasne, sredozemske, medovite, eksotične in kmetijske rastline ter zelenjavo, sadje in kuhinjska, aromatična, gojena in divja zdravilna zelišča.
Sprehodili se boste po potkah in travnatih površinah in začutili moč in lepoto zelišč. Po etnobotaničnem ogledu vrta vam bodo gostitelji postregli okrepčilno zeliščno pecivo in pijačo v prijetnem zavetju smrekovega drevoreda.

Na permakulturnem vrtu so številne zanimivosti, ki pritegnejo otroke – travniške rastline in žuželke, lesena čebelica, škratovo skrivališče, polžje hišice, mravljišče, lisičja luknja…
Na vrtu in v njegovi okolici lahko posnamete čudovite spominske fotografije.
Lahko pa si izberete daljše zeliščno doživetje – ogled vrta z zeliščno delavnico, ki je lahko kozmetična ali kulinarična ali zdravilska ali vrtnarska.
Cena vključuje: izvedbo delavnice, uporabo opreme in porabo surovin, priložnostno uporabno darilo.

Podrobno

Čas trajanja:

60 min

Cena:

Etnobotanični ogled z degustacijo od 10 EUR/osebo (2 udeleženca), od 8 EUR/osebo (od 3-5 udeležencev), od 7 EUR/osebo (od 20-50 udeležencev)

Minimalno število udeležencev:

2 osebi

Največje število udeležencev:

50

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjanci
Dragomlja vas 28, 8331 Suhor

Zeliščna kmetija Kočevar

Zeliščna kmetija Kočevar se nahaja v Dragomlji vasi pri Metliki. Za lepo urejen zeliščni vrt skrbita Minka in Tone Kočevar, ki vam bosta vrt z veseljem predstavila, ter vas podučila o zdravilnih zeliščih, vzgoji in predelavi ter pripravkih iz zelišč.