COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Razstava Domovina je kultura

Ste vedeli, da je bil Črnomelj leta 1944 prestolnica Slovenije?

Doživljajska, animacijska in interaktivna razstava opisuje in prikazuje dogajanje v Beli krajini in Črnomlju med 2. svetovno vojno, ko je prostor postal prvo osvobojeno ozemlje v Sloveniji. Postavitev vključuje aktivnega obiskovalca, ki lahko samostojno ali preko vodenja prepozna pomembno vlogo domovine, svobode in kulture.

Na razstavi si lahko ogledate kratek film o dogodkih na osvobojenem ozemlju, izvirna likovna dela Božidarja Jakca, se igrate namizne pastirske igre, uprizorite gledališke odlomke z rekviziti in kostumi ter postanete udeleženci na zasedanju. Preko interaktivnih zaslonov na dotik lahko raziskujete velike slovenske umetnike in igrate razne igre (spomin, kvizi, risanje, literarna lepljenka, radijsko napovedovanje, petje pesmi).

Vodenje je možno samo po predhodni najavi. Možen je samostojni ogled, cena za voden ogled (2-20 oseb) je 50 evrov, cena doživljajskega vodenja pa je odvisna od ponudbe in števila oseb. Ponujamo organizacijo doživetja za kolektive, šolske ter večje skupine, ki poleg ogleda razstave lahko po želji vključuje igrano vodenje vojaka, ogled filma na filmskem platnu v dvorani, plesno animacijo, pastirske igre in partizansko malico.

Podrobno

Dodatna ponudba:

Tudi organizacija doživetja za kolektive, šolske ter večje skupine, ki poleg ogleda razstave lahko po želji vključuje igrano vodenje vojaka, ogled filma na filmskem platnu v dvorani, plesno animacijo, pastirske igre in partizansko malico.

Cena:

3 EUR/osebo ogled razstave; voden ogled 50 EUR (od 2 do 20 oseb)

Čas trajanja:

60 minut

Minimalno število udeležencev:

2

Največje število udeležencev:

20

Kontakt

Razstava Domovina je kultura
Ulica Otona Župančiča 1, SI 8340 Črnomelj

ZIK Črnomelj

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je leta 1959 ustanovila Občina Črnomelj. Namen ustanovitve ZIK Črnomelj je pospeševanje razvoja izobraževanja odraslih, kinematografske in kulturniške dejavnosti. ZIK Črnomelj ima dve enoti, ZIK - enoto Ljudska univerza in ZIK - enoto Kulturni dom, ki nista samostojni v smislu pooblastil v pravnem prometu. Sedež zavoda je v stavbi Kulturnega doma Črnomelj, ki je kulturni spomenik državnega pomena, na Ulici Otona Župančiča 1 v Črnomlju.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.