COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Učna ura za otroke

Želite, da bi učenci vaše šole spoznali znamenitosti Bele krajine na sproščen in duhovit način?

Želite, da bi učenci vaše šole spoznali kulturne in naravne znamenitosti Bele krajine na zanimiv, duhovit in sproščen način? Prav to počnemo v Osnovni šoli Brihtna glava v Radovici pri Metliki. Prilagojeno vsem starostnim skupinam otrokom približamo čas iz sredine 20. stoletja. Ob prihodu v šolsko zgradbo otroke najprej postrežemo z Belokranjsko pogačo, pred pričetkom šolske ure pa jih ustrezno pripravimo oziroma seznanimo z nekaterimi posebnostmi, ki so veljale v nekdanjem šolskem sistemu. Prav zato, se tudi manjši otroci ne ustrašijo stroge učiteljice s palico v roki, koruze v kotu učilnice in z veseljem sodelujejo pri učenju o Beli krajini. Na koncu šolske ure vsi prejmejo IZPRIČEVALA. Iskrice v očeh, nasmeh na obrazkih, iskreni odgovori in aktivno sodelovanje pri pouku, so običajni vtisi po končani šolski uri.
Obvezne so predhodne najave, za izpis izpričeval potrebujemo seznam udeležencev (ime in priimek), možno je dodati tudi šolsko malico (domač ržen kruh in jabolko).

Podrobno

Cena:

5 EUR / osebo

Čas trajanja:

šolska ura

Dodatna ponudba:

domača pogača

Učna ura za otroke
Radovica 23, 8330 Metlika

Osnovna šola Brihtna glava

V Radovici pri Metliki stoji zgradba nekdanje osnovne šole, ki je kot učna ustanova delovala do leta 1976. Po dolgih letih je tukaj odprla svoja vrata »čisto prava šola«. Idejna zasnova Tonija Gašperiča je vzbudila zanimanje domačina Andreja Bajuka. Z veliko vnemo in zanimanjem je začel z obnavljanjem prostora in iskanjem ustreznih predmetov. Sledilo je dolgotrajno brskanje po preteklosti, zbiranje starih šolskih rekvizitov in pripomočkov. Nastala je učilnica iz starih časov, podoba iz petdesetih let 20. stoletja. Andrej Bajuk je postal ravnatelj, za poučevanje skrbi stroga tovarišica učiteljica. Tako je ravnatelj Andrej na noge ponovno postavil učilnico v takšno stanje, kot je bila tedaj. Seveda vam je sedaj verjetno že jasno, da gre za zaigrano sceno, v kateri svoje vloge odigrajo: ravnatelj, tovarišica učiteljica, po potrebi tudi šolska tajnica, najbolj pomembni pa ste vi, dragi učenci, ki v velikem pričakovanju sedete v šolske klopi in sodelujete pri uri polni zgodovinskih in kulturnih utrinkov Bele krajine.

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.